Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Osmanlı mirasını Londra’ya taşıyor

Altınbaş Ailesi'nin üçüncü kuşak temsilcisi Fatoş Altınbaş mücevher markası kurmuş, markasına da Osmanlı'da 'miras' anlamına gelen Mevaris adını vermişti. Markasıyla Kapalıçarşı mücevherat geleneğini modernize ederek genç kuşaklara aktarılmasını amaçlayan Fatoş Hanım'ın en büyük hedefi ise Mevaris ile dünyaya açılmaktı. Bir yıl gibi kısa bir sürede bu arzusunu hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşayan Fatoş Hanım, Mevaris'in yurt dışındaki ilk mağazasını Londra'da açmaya hazırlanıyor.

Fatoş Hanım aslında, İstanbul ve Kapalıçarşı'dan mimari detayların kullanıldığı Mevaris Londra mağazasının hazırlıklarını tamamladı ancak İngiltere'deki pandemi kısıtlamalarının bitmesini bekliyor. Londra'nın en prestijli bölgelerinden Mayfair'deki Burlington Arcade'de açacağı mağazasıyla dünya markalarına komşu olacak Fatoş Hanım'a şimdiden başarılar diliyorum.

Yeni
evlerini Çak döşeyecek
Nevzat Aydın, İzmir depreminde enkaz altından 65 saat sonra çıkarılan 3 yaşındaki Elif'in eğitim masraflarını üstlenmek istediğini açıklamıştı sosyal medyadan. Aydın gibi ifşa etmedi ama dünyaca ünlü isimler için yaptığı özel tasarımlarla tanınan Şafak Çak'ın da, Elif'e yardım elini uzattığını duydum. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile irtibata geçen Çak, Elif'in ve 10 yaşındaki ikiz ablaları Elzem ve Ezel'in odaları da dahil olmak üzere yeni evlerinin içini dayayıp döşeyecekmiş. Böylesi durumlarda bir olmayı başaran ve desteğini esirgemeyen herkesin gönlüne sağlık.

DÜNYA
JET-SET'İNİN DÜĞÜNLERİNE TALİBİZ
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve KM Events, Türkiye'nin uluslararası düğün, davet ve özel organizasyonlarda dünyanın önde gelen destinasyonları sıralamasına girmesi için bir proje planladı. Dünyaca ünlü dokuz düğün tasarımcısını Türkiye'ye davet etti. İstanbul ve Kapadokya'da gerçekleştirilen organizasyonun ilk ayağında konuklar, Shangri-La Bosphorus İstanbul'un ev sahipliğinde Boğaz'da tekne turu yaptı. Dünya jet sosyetesinin düğünlerini organize eden konuklar, Türkiye'ye hayran kaldı. Bu organizasyonun meyvelerini yakın zamanda almaya başlarız inşallah.

ECZACIBAŞI'NDAN VEFALI DAVRANIŞ
İzmir depreminin enkazı önceki gün bir mucizeye sahne oldu; 3 yaşındaki Ayda, depremden 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı. Tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğan Ayda'nın annesi Fidan Gezgin'in ise maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, holding şirketlerinden Vitra'nın İzmir'deki mağaza müdürü Fidan Gezgin'in çocukları olan Ayda ve Atakan'ın yanında olacaklarını açıkladı. Bülent Bey'i tanırım; Ayda ve Atakan'ın üzerinden elini çekmeyecektir, bundan sonra hep yanlarında olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA