Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Kadınlar günü röportajı

ünyada ve Türkiye'de çeşitli etkinlikler ve gösterilerle anılagelen bu gün, tarihsel bir arka plana sahip.1857'deki fabrika yangınından bu yana Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kabul edilen bu günün ne ifade ettiği konusunda kafalar bir hayli karışık. Kadın-erkek, yaşlı- genç her insanın bu konuda söyleyebilecek bir şeyi olduğunu düşünüyoruz.
Hal böyle olunca biz de bugünü anlamlı kılacak bir röportaj hazırlamayı uygun bulduk. İnsanımızın 8 Mart'a bakışını gözlemlemek için mikrofonumuzu sokağın nabzına tuttuk.

Macit Karşılıklıgol (28)
-Evet Macit Bey, biliyorsunuz 8 mart yaklaşıyor. Dünyada ve özellikle Türkiye'de olaylı tartışmalara konu olan bir gün. 8 Mart hakkında ne düşünüyorsunuz?
Merhaba. 8 Mart gerçekten de anlamlı bir gün . Özellikle benim durumumu yaşayanların bana hak vereceklerini düşünüyorum. Çünkü 8 Mart'ta Manchester City- Stoke City maçı var .İş bulamayınca Premier Ligine bel bağladım…

-Nasıl yani, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düşünceleriniz...
-E tabi, kadınlar da izleyebilirler. Bu aralar Stoke City'nin durumu hiç iyi değil. Manchester son beş maçında sürekli galip geliyor, kuponu Stoke Ctiy'e bastım. Arkadaşlar, evi arabayı sat bu maça bas dediler. Ne yapacağımı bilemiyorum.

-Anlıyoruz Macit Bey.. Peki, kadınlar günü hakkında fikirleriniz nelerdir?
-Stoke City'den bir cacık olmaz bence.. Stoke City büyüyor, Peter Crouch var dediler. Büyüyor da bana mı büyüyor, diyemedim. Manchester'ın sahada rahat bir oyun sergilemesinden korkuyorum. 'Bu da mı gol değil' demekten usandım artık. Karım beni anla…

- Neyse Macit Bey sizi fazla tutmayalım zaten yeterince derdiniz var.(Sevgili okurlarımızdan özür dileyerek röportaja devam etmeyi uygun bulmuyoruz)

Burcu Başınabuyruk (25, öğrenci)
-İyi günler, Burcu Hanım. Bir bayan olarak 8 Marta dair düşünceleriniz nelerdir, bizimle paylaşır mısınız?
-Efendim? Bayan değil, kadınız biz!

-Pekala sekiz mart diyorduk. Kadınlar günü hakkında fikirleriniz nelerdir?
-Kadınlar gününü metalaştırmaya çalışıyorlar. Kadınlar günü sıradan bir gün değildir, kimse sabrımızı sınamasın!

-Burcu Hanım sakinleşin lütfen.
-Sakinim ben. Arkadaşlarım kadınlar gününde AVM'lerden çıkmıyor. Mağazalar indirimler yapıyor! Sevgililer günü değil bugün.

-Burcu Hanım?
-Lütfen üzerime gelmeyin, kadınları rahat bırakın artık. Erkeksiz bir kadın bisikletsiz bir balığa benzer. Söyleyecek başka bir şeyim yok. Ha, evet var.
Şimdi aklıma geldi. Bana kadınlar gününde çiçek alan eski öküz sevgilime sesleniyorum: Kadın kadındır, çiçek babandır.

-Hızlıca Burcu hanımın yanından da uzaklaşıyor sizlere daha sakin bir röportaj sunmak için mikrofonlarımızı başka birine çeviriyoruz.

Fazıl Eskitoprak (54, emekli)
-Fazıl bey kadınlar günü hakkında düşüncelerinizi merak ediyoruz. Biliyorsunuz dünyada sekiz …
-Buyur?

8 mart efendim, kadınlar günü.
-Eee yani onların da hakkı tabi. Dünyada bir gün de olsa kadın kadındır. Bizim kadınlar da bugün söylenip duruyorlardı. Ama biraz üzülmüyor değilim haklı olarak, erkeklere üç yüz altmış dört gün kalıyor. Bana kalırsa kadınlara bir gün daha verilmeli. Sonuçta hazırlanmaları, süslenmeleri uzun sürüyor.

-8 Mart'ı doğru anladığınızdan kuşku duyuyoruz Fazıl Bey. Kadınlar gününden beklentileriniz nedir?
-Valla yeğenim, kadınlar toplu ya da herhangi taşımadan uzak dursunlar. Çünkü o topluluğun içinde kimler var hayırlı mı hayırsız mı belli değil ki? Mesela hadlerini bilsinler efendim. Fazla risk almasınlar.

-Nasıl yani, nedir bu riskler?
-Sayayım sana: Evden okula gitmek, okuldan eve dönmek, birinden hoşlanmak, hoşlanılan birinden artık eskisi kadar hoşlanmamak ve bunun gibi şeyler. Sonra erkeklerin adı kötüye çıkıyor.
Daha fazla Fazıl Beye de tahammül edemeden oradan uzaklaşıyoruz. Üç kişide bizim enerjimiz tükendi. Seneye daha güzel röportajlar anlatmak üzere hoşçakalın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA