Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Sen şarkı söylemeye devam et Hatice

Onunla ilgili tek bildiğim bu, adı Hatice Kaya... Beşiktaş ve Beyoğlu gibi kalabalık yerlerde sokak şarkıcılığı yapıyor. En son, söylediği Orhan Gencebay'ın 'Benim Dünyam' şarkısı ile sosyal medyada dikkatimi çekti... Daha önce de karşıma çıkmıştı. Hatice Kaya şimdi kelimenin tam anlamıyla "keşif" bekliyor... Hatice için atılan yüzlerce mesaj var Twitter'da. Herkes ona ulaşmak ve sesine dokunmak istiyor.



Sosyal medyanın bu yönü gerçekten muhteşem. Ben de buradan Hatice'nin sesini duyurayım, bakarsınız bu yazı sonrası onu profesyoneller de keşfeder ve değerlendirir. Bir de bu sese ve masumiyete dışarıdan öfke kusan grup var ki onlara diyecek çok şey var aslında. Allah vergisi bir sesin "eğitimsiz" yaftası ile zehirlenmesi ve aşağılanması ancak kirli beyinler tarafından yapılır. Ve Hatice Kaya'nın videosu ile gördük ki toplumda bu kirli beyinler hiç bitmeyecek. Ama umarım müziğe ve sanata bu aşağılayıcı tavırlarınız asla ulaşmaz ve de bulaşmaz. Hatice'ye gelince; sen şarkı söylemeye devam et Hatice. Nerde olursa olsun. Sokak ise sokak, cadde ise cadde, konser ise konser... Zira sen ve senin gibiler şarkı söylemeye devam ettikçe dünya daha güzelleşiyor.

Pop-rock sound'da yeni cover
Bu hafta sizlerle bir rock grubuyla ilgili detayları da paylaşacağım. Matmazel... Ben bu grubun en son 'Enkazda Akustik' adlı canlı akustik albümlerini dinlemiştim. Şimdilerde ise bir Sezen Aksu şarkısı olan 'Başka Bir Şey' ile gruba ait müzik hafızamı tazeledim.



Yine rahatlıkla, dinleyin diye önerebileceğim bir parça... Bildiğiniz gibi şarkının sözleri Sezen Aksu, müziği ise Antonios Vardis'e ait. Türk pop müziğinde klasik olan şarkılardan biridir bu.
Matmazel grubu da klasikleşen bu şarkının ruhunu bozmamış ve kendine has pop-rock sound'uyla şarkıya dinamik bir hava katmış. Tavsiye edilir, mutlaka dinleyin.

Bir 'Kıvılcım' düştü ekranıma...
Alternatif müzik dünyası her geçen gün daha da genişliyor. Bu tarzın iddialı işler yapması ve duruşunu muhafaza etmesi önemli. Bu hafta tam da bununla ilgili bir şeyler yazmak isterken Elçin Orçun'un 'Kıvılcım'ı düştü ekranıma, canlı ve akustik olarak kaydetmiş tüm projesini.



'Kıvılcım' Orçun'un ilk teklisi... Etiketinde Ces Yapım'ı görünce hiç şaşırmadım. Bu tarza ve bu tarzın emek verenlerine verdiği değeri biliyorum. Orçun'un yeni projesinin ilk teklisi 'Kıvılcım', 20 Mayıs'ta yayında. Bu arada canlı ve akustik olarak kaydedilen şarkının söz ve bestesi Elçin Orçun'a, aranjesi ise Bora Tosun ve Tayfun Evren'e ait.

'Yazın En Güzeli' bizi dansa davet ediyor
Zorlu geçen kışın ardından yazın müjdesini şarkılar verir. Reggae alt yapısı ve melodileri ile kıpır kıpır olan bu şarkı, sıcacık bir yaz aşkı hikayesini anlatan sözler ile birleşmiş, umut ve eğlence ile bizi dansa davet ediyor.



Söz ve müziği Hande Karaatlı ile Bora Duran'a ait olan 'Yazın En Güzeli', bu yaz çok aşka eşlik edecek. Bora Duran'ın 'Yazın En Güzeli' adlı yeni şarkısı 13 Mayıs Cuma günü tüm dijital marketlerde yayında. 'Gül Senin Tenin', 'Sende Gidersen', 'Sana Doğru', 'Başgan', 'Döndüm', 'Çocuk' ve daha birçok unutulmaz şarkıya imzasını atan Duran, bugüne kadar dijital müzik ve video platformlarında milyonlarca kez tıklandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA