Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Türkiye’nin dört bir yanından gençler, hip-hop için buluştu

Rap müzik ve hiphop beni her zaman heyecanlandırmıştır. Ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir kitlesi var. Hip-Hop müzik her ne kadar akla maskülen bir müzik getirse de, içinde kadın ve çocukların olduğu bir Hip-Hop festivali fikri, beni heyecanlandırdı. Evet bu işi bir proje olarak düşünen ve uygulayan bir grup, yakın zamanda Hip-Hop müziğin 50. yılı kutlamalarını festivale dönüştürdü.



Üstelik kadın ve çocukların tarz ve dans figürlerini birbirleri ile yarıştırmaları açıkçası festival kültürüne hizmet etmiş. Özellikle kız çocukları ve kadınların proje kapsamında dünyanın en iyilerinden dans eğitimi alması takdir edilmesi gereken bir örnek. Hem katılımcılar hem de eğitmenler kadın.

KUTLAMALAR HER YERDE
Amerika'nın en başarılı kadın dansçılarından Toyin ve Soraya Lundy da bu festivaldeydiler. 50. yıl, Hip-Hop kutlamaları sadece ülkemizde değil tabii dünyanın her yerinde yapılıyor. Hepsi birbirine destek oluyorlar. Örneğin Neo, Shahrzad ve Isabel gibi Hollanda'nın önde gelen kadın dansçıları, Hollanda Krallığının desteği ile festivalde yer almış. Kısacası "Urban Spirit/Hip-Hop Ladies Dans Festivali" kayda değer bir festival olarak kaydedildi benim ajandama.



Dansın Yaratıcı Kadınları Video Dans Yarışması'na Türkiye'nin dört bir yanından kızlar ve kadınlar katıldı. Kazanan "Sen geçmişinle bir bütünsün" konseptli videosu ile Duru Ertuğrul oldu. ABD Başkonsolosluğunun kültür ataşesi Marvin Alfaro da festivale katılarak kazananları ilan etti. Katılımcılar arasında bulunan en küçük yarışmacı olan Aslı Yaren de Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Yarışmanın finalini, kazananları ve emeği geçenleri tebrik ederim.

ADRİAN VE TURGUT'TAN 'BENSİZ'
Cem Adrian'ın benim de heyecanla beklediğim 'Tuz Kral'ın Yağmur Duası' albümünden bence muhteşem ve sürpriz bir düet geldi: 'Bensiz'... Adrian'ın o mucize sesi ile Fatma Turgut'un kendine has özel tınısı ne güzel de birbirini tamamlamış. Bensiz'i dinlemelere doyamadım diyebilirim. Ve tabii ki, bu hafta müzik listemde en başa aldım. Albümden ziyade tekli yayınlamaya devam ediyor Adrian.



Her şarkıda ayrı bir albüm kıymetinde üstelik. Bensiz'in sözü, müziği tabii ki Cem Adrian'ın kendisine ait. Düzenlemesini ise Özgür Aksüyek yapmış. Şarkıyı önceden de dinlemiştim. Bu hafta da yeni çıkan teklisi arasında zirvede bu şarkı. Albüme az kaldı, Cem Adrian hayranlarının koleksiyona koyacağı muhteşem bir albüm geliyor. Benden söylemesi.

DİKKAT ÇEKEN BİRLİKTELİK
Son dönemlerde çok kez dinlediğim ve yakından tanıdığım Aleyna Kalaycıoğlu ile rap müziğin en başarılı temsilcilerinden Anıl Piyancı'nın güçlerini birleştirmesi, beni şimdiden heyecanlandırdı. İmza attıkları her işte adlarından sıkça söz ettiren ve büyük beğeni toplayan Aleyna Kalaycıoğlu ve Anıl Piyancı, 'Bana Cevap Ver' şarkısı ile sevenleriyle buluşuyor.



Şarkının sözleri Anıl Piyancı ve Oğuzhan Atmaca'ya ait, aranjesi ise Can Deniz Coşkun (Ceyz) tarafından yapılmış. Çekilen etkileyici sahnelere sahip klibin yönetmenliğini ise Serhat Çelikten imzası var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA