Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sıra dışı baklavalar

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, bayramların olmazsa olmaz tatlısı baklavayı konuk ediyoruz.
Geleneksel tatlımız olan baklava; ceviz, fıstık ve fındık ile yapılmaktadır. Ben, bu bayram bir değişiklik olsun dedim ve sizlere sürprizli tarifler hazırladım. Hem ekonomik, hem pratik olan bu baklavaları bakalım deneyip sevecek misiniz?
Bugünlük benden bu kadar. Şimdiden hepimize sağlıklı ve huzurlu nice mutlu bayramlar dilerim.

LEBLEBİLİ EV BAKLAVASI

MALZEMELER

5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1.5 çay bardağı süt

AÇMAK İÇİN:

Buğday nişastası



İÇ MALZEMESİ İÇİN:

200 gr. ceviz
200 gr. leblebi
200 gr. tuzsuz fıstık
200 gr. fındık

ÜZERİ İÇİN:

200 gr. tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 (yarım) limon suyu

YAPILIŞI:

Unu bir kaba alıyoruz. Üzerine kabartma tozu ve tuz katıp karıştırıyoruz. Havuza yumurtayı kırıyoruz, sıvı yağ, süt ve sirke döküp yoğurmaya başlıyoruz. İçine katacağımız fındık, fıstık, ceviz ve leblebiyi robottan geçiriyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritiyoruz. Hamur dinlendikten sonra beze haline getiriyoruz, nişasta ile açmaya başlıyoruz. Hamurumuzun üzerine iç harcından döküyoruz ve oklava yardımı ile sarıp büzüyoruz. Tepsiye diziyoruz. Şerbetimizi hazırlayıp baklavamızı dilimleyip tereyağını gezdiriyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine şerbeti döküyoruz.

HURMALI CEVİZLİ BAKLAVA

MALZEMELER

1 paket baklavalık yufka
3 su bardağı ceviz içi
Büyük bir kase hurma

ARA KATLAR İÇİN:

50 gr. tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ



ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 dilim limon

YAPILIŞI:

Şerbeti kaynatıyoruz. Limonu ekliyoruz. Cevizleri çekiyoruz. Hurmaları küçük küçük doğruyoruz. Üç tane yufkayı her birinin üzerini yağlayarak üst üste koyuyoruz. En son katına ceviz ve hurma serpiyoruz. Hafif sıkarak rulo yapıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Bıçakla dilimlere kesiyoruz. Tatlının üzerine yağ karışımından sürüp 100 derecede pişiriyoruz. Tatlı ılık, şerbet soğuk olacak şekilde şerbetliyoruz.

YER FISTIKLI BAKLAVA

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:

1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
4 su bardağı un

AÇMAK İÇİN:

1 çay bardağı nişasta

İÇ HARCI İÇİN:

3 su bardağı çekilmiş yer fıstığı



ŞERBET İÇİN:

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

250 gr. eritilmiş tereyağı

YAPILIŞI:

Derin bir kaba yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke, tuz ve unu koyup yoğuruyoruz. Şerbet için su ve şekeri kaynatıyoruz, limon suyunu ekleyip bir dakika daha kaynatıyoruz. Hamurdan bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına nişasta serpip 5'er 5'er üst üste koyuyoruz. Aralarına fıstık serperek yerleştiriyoruz. Açma işlemi bittikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca şerbeti döküyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA