Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Limoni lezzetler

Herkese merhaba. Bugün sizler için Uzak Doğu esintili, hafif limoni lezzetler hazırladım. Tabakta gördüğünüzde ya da tadına baktığınızda hazırlanışı zor gibi duran, ancak çok pratik ve ekonomik malzemelerle yapılabilen nefis tariflerim var. Bakalım beğenecek misiniz... Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

LİMONLU KİŞNİŞLİ TAVUK

MALZEMELER
1 paket tavuk göğsü
2 limon kabuğu rendesi
1 tutam kişniş
Karabiber
Tuz
4-5 diş sarımsak
Zeytinyağı
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz, uzunlamasına kestiğimiz tavukları bu karışıma ekleyip harmanlıyoruz. Isınan tavaya tavukları diziyoruz. Tavaya yağ koymuyoruz. Bir tarafı kızarana kadar hiç çevirmiyoruz. Kızarınca servis tabağına alıyoruz. Üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.

TOM YUM ÇORBASI

MALZEMELER
2 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 fincan Hindistan cevizi sütü
4 fincan su
4 tane taze acı sivri biber
4 adet limon yaprağı
120 gr. mantar
YAPILIŞI:
Mantarları sudan geçirip saplarını ayırıyoruz. İyice kuruladıktan sonra ikiye bölüyoruz. Bir kapta suyu kaynatıyoruz. İçine limon yapraklarını katıyoruz, mantarları da ilave ettikten sonra 3-5 dakika pişiriyoruz. İçine biraz Hindistan cevizi sütü ilave ediyoruz. Servis ederken limon suyu ekliyoruz.

ETLİ ACILI PİLAV

MALZEMELER
250 gr. uzun taneli pirinç
200 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet büyük soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
3 adet kuru kırmızı biber
250 gr. taze soğan
3 adet yumurta
Maydanoz
1 adet limon
YAPILIŞI: Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp süzerek soğumaya bırakıyoruz. Dana etini ve soğanı doğrayıp sarmısağı dövüyoruz. Zeyinyağını bir tavada kızdırıp sarımsak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave ediyoruz. Etler yumuşayana kadar, yaklaşık beş dakika kadar kavuruyoruz. Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğruyoruz. Acı kırmızı biberleri sıcak suya yatırıp yumuşatıyoruz ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğruyoruz. Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp karıştırarak ısıtıyoruz. Üç adet yumurtayı karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişiriyoruz. Katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave ediyoruz. Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katıyoruz. Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra limon suyu sıkıp sıcak olarak servis yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA