Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Doyurucu ara sıcaklar

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün ara sıcak dosyası açıyorum. Hep kalamar tavalar, güveçte tereyağlı karidesli ara sıcaklara alışkınız ama biraz farklılığa ne dersiniz? Sizler için en beğendiklerimin tariflerini hazırladım. Evlerinizde yapın, balık sofralarınıza bu ara sıcakları ekleyin, bayılacaksınız. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz.

LEVREK LOKUM

MALZEMELER
YAPILIŞI: Ispanakları haşlayıp süzgece alıyoruz. Soğuduktan sonra bıçakla ince ince doğruyoruz. Mayonez tenceresinde yumurta ile karıştırıp bir kalıba yayıyoruz ve 10 dakika fırına veriyoruz. Çıkardıktan sonra üzerine beşamel sos yayıyoruz ve sarıp rulo haline getiriyoruz. Ayrıca ızgarada levrek ve ıspanağı kızartıyoruz. Sosu için; krema, pesto sos ve soya sosunu tavada çektiriyoruz. Ispanak ve levreği tabağa alıp sosunu üstüne gezdirerek servis ediyoruz.

DENİZ MAHSULLÜ ERİŞTE

MALZEMELER
Karides
Kalamar
Ahtapot
Erişte
Soya sos
Krema
YAPILIŞI: Deniz mahsullerini ince ince doğrayıp tavada soteliyoruz. Erişteyi haşlayıp sotelediğimiz malzemenin içine atıyoruz. Soya sos ve kremayı atıp kaynadıktan sonra parmesan peyniri ile bağlayıp tabağa alıyoruz.

BEĞENDİLİ KARİDES

MALZEMELER
10 adet karides
1 adet paprika biber
1 adet çarliston biber
1 adet mantar
50 gr. tereyağ
Oyster sos
BEŞAMEL SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet patlıcan
25 gr. kaşar peyniri
YAPILIŞI: Sebzeleri jülyen doğrayıp tavada soteliyoruz. Karidesi ilave ediyoruz. Beşamel için; tereyağını eritip unu kavuruyoruz ve yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Ayrı bir tavada patlıcan ile beşamel sos ve kaşar peynirini soteliyoruz. Beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Karidesli olan karışıma oyster sos ve tereyağı ilave edip kaynattıktan sonra beğendinin üzerinde servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA