Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kapari lezzeti

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün kaparili lezzetlere yer veriyorum. Ege bölgesi başta olmak üzere ülkemizin pek çok yerinde yetişebilen kaparinin tomurcukları ve meyveleri besin maddesi olarak kullanılır. Capparaceae familyasından dikenli bir bitki olarak tanımlanır. Ülkemizin farklı bölgelerinde kebere, keper, gebere, geber otu, kedi tırnağı, menginik, karga kavunu gibi isimlerle de bilinir. Doğada kendi kendine yetişebilen bir bitki olan kapari, toprağı sıkıca kavrar ve geniş alanlara yayılan kökleri sayesinde çalı görünümünü alabilir. Kapari, 150-200 yıl kadar yaşayabilir. Gıda ve kozmetik sektöründe kullanılır. Meyvelerinden turşu ve salamura yapılır.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SALAMURA KAPARİ

MALZEMELER
2 kg. kapari
1 kahve fincanı salamura tuzu
2-3 diş sarımsak
Yeterince su
5 kahve fincanı üzüm sirkesi
YAPILIŞI: Kaparilerin saplarını ayıklayıp yıkayın ve cam bir kavanoza koyun. Her gün suyunu değiştirerek kaparilerin acısının gitmesi sağlanmalıdır. (15-20 gün) Kaparilerin acısı tamamen gittikten sonra tuz, sarımsak ve sirkeyi ilave edin, turşu tadına gelene kadar yaklaşık 10 gün bekleyin.

KAPARİLİ RUS SALATASI

MALZEMELER
1 kavanoz mayonez
1 adet garnitür
1 kahve fincanı kapari
5-6 adet küp küp kesilmiş salatalık turşusu
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi karıştırın. Servis tabağına alıp servis edin.

KAPARİLİ TAVUK

MALZEMELER
4 adet fileto tavuk göğsü (200'er gramlık)
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı kapari turşusu
YAPILIŞI: İnce dilimlere ayırdığınız fileto tavuk göğüslerinin üzerini streç film ile örttükten sonra inceltin. Un, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Tavuk dilimlerini bu karışıma bulayın. Zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp tavukları kızartın. Kızartma tavasında kalan yağın üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyin. Ardından limon suyunu kattığınız sosu karıştırarak kaynatın. Kapari turşularını tavaya alın. Sosa kıvam ve parlaklık vermesi için tereyağını ilave edin. Sos karışımına kızaran tavukları alın. Sosuyla servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA