Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mandalina mevsimi geldi

Bodrum denilince akla ilk gelen satsuma, yani Bodrum mandalinasını artık sizinle paylaşma zamanı geldi. Mandalina; karbonhidrat açısından zengin bir meyve. Bunun yanında lif ve protein içerir. E ve C vitamini açısından zengin olan mandalina; tiamin, piridoksin, sodyum, potasyum, kalsiyum, bakır gibi birçok mineral ve bileşen içermektedir. Bodrum mandalinasının lezzet ve kokusu karşısında ne yapacağını, bu meyveyi nasıl saklayacağını bilemeyen bendeniz İdilika, mandalina kabuğu reçeli yapmaya karar verdim.

MANDALİNA KABUĞU REÇELİ

MALZEMELER
20 adet Bodrum mandalinası
1 kilo toz şeker
3 bardak su
YAPILIŞI: Bodrum mandalinalarını yıkayın, dış kısımlarını rendeleyin. Mandalina kabuklarını reçelimizde kullanacağımız için dış kısımlarını derin rendelememeye gayret edin. Mandalina meyvelerini kabuklarından ayırmak için önce dış kısımlarına eşit aralıklarla çizikler atın, kabukları soyun. Kabukların iç beyaz kısımlarını temizleyin. Yorgan iğnesine iplik geçirin ve mandalina kabuklarını sırasıyla dolayarak iğneye batırdıktan sonra ipliğe takın. İpliğe geçirilen rulo mandalina kabuklarını tencereye koyun. Üzerine kaynamış su ilave edin ve yedi-sekiz dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerlerini kaplayacak şekilde soğuk su dökün. Altı saatte bir mandalina kabuklarının suyunu süzüp yeniden su koyarak üç gün bu işleme devam edin. Tencere içerisine üç bardak su ve toz şekeri aldıktan sonra, şeker eriyene kadar pişirin. Mandalina kabuklarını şerbetin içerisine ekleyin. Suyunu da ilave edin ve kaynatın. Kavanoza koyup ters çevirin.

MANDALİNA MAGNOLİA

MALZEMELER
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket yulaflı tarçınlı bisküvi
YAPILIŞI: Mandalina suyu, süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp tel çırpıcı yardımıyla karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca içine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Pişen pudingi servis kaselerine paylaştırın. Üzerine ve aralarına bisküvi kırıntıları serpin.

MANDALİNALI BADEMLİ KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu rendesi
2 çay bardağı un
1 çay bardağı badem tozu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Yağ, mandalina suyu, mandalina kabuğu rendesini de ekleyip karıştırın. Un, badem tozu, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıp kek harcının içine eleyerek ilave edin. Harcı, yağlanmış kek kalıbının içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35- 40 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA