Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kuşburnuyla gelen şifa

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, gülgiller familyasının en güzide üyelerinden biri olan kuşburnu meyvesinden bahsedeceğim. Kuşburnu, yani halk arasında yabangülü; şillan, deligül, gülburnu, gülelması olarak da biliniyor. Yaşam süresi çok uzun olan kuşburnunun ekonomik ömrü 30-40 yıl kadardır. Kuşburnunun tarihinin gülle eşzamanlı olduğu söyleniyor. Kuşburnu; portakal, mandalina gibi meyvelerden daha fazla C vitamini içerir. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

KUŞBURNU ŞERBETİ

MALZEMELER
1.5 su bardağı kuşburnu
1.5 litre su
5–6 adet nar çiçeği
1 çay bardağı şeker
2 adet kabuk tarçın
3-4 adet karanfil
İsteğe bağlı kakule
YAPILIŞI: Suyu tencereye koyuyoruz, üzerine kuşburnunu, karanfili, tarçını ve nar çiçeğini ilave ediyoruz. Kaynayıncaya kadar şeker ilave etmiyoruz. Kaynamaya başlayınca şekeri de ekleyip karıştırıyoruz. Şekerin eridiğinden emin olunca ocağın altını kapatıyoruz. Soğutarak servis ediyoruz.

KUŞBURNU ÇAYI

MALZEMELER
Kuşburnu
Su
YAPILIŞI: Bir büyük fincan çay için 1.5-2 çay kaşığı ufalanmış kuşburnu kullanabilirsiniz. Kaynar suyu bardağa döktükten sonra 10-15 dakika demleyin. Süzdükten sonra hafif ekşi olan çayı balla tatlandırabilirsiniz.

KUŞBURNU MARMELADI

MALZEMELER
Kuşburnu
Toz şeker
YAPILIŞI: Kuşburnunun uç kısımlarını bıçak yardımı ile kesip temizliyoruz. Daha sonra yıkayıp düdüklü tencere içerisine alıyoruz. Üzerine, kuşburnuların üzerini bir parmak geçecek kadar içme suyu ekliyoruz. Bu şekilde bir saat kadar pişiriyoruz. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra püre haline getiriyoruz. Püre haline gelen kuşburnunu önce bir makarna süzgeci tarzı bir süzgeçten, daha sonra daha ince bir süzgeçten geçiriyoruz. En son aşamada ise un süzgeci tarzı bir süzgeçten geçirebiliriz. En son aşamada süzülen kuşburnunu geniş bir tencereye alıyoruz ve üç saat kadar karıştırarak kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca şeker ilave ediyoruz. Şeker ilavesi ile birlikte 15-20 dakika kadar kaynatıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA