Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Şeker pancarından beklenilenin fazlası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün sofralarda kendi formunda görmeye pek alışkın olmadığımız şeker pancarını misafir ediyoruz. Şeker üretiminde büyük bir rolü olan şeker pancarı çok faydalı bir gıdadır. Ancak faydaları bilinmediğinden olsa gerek fazla tüketilmez. Sadece şeker olarak tüketilmektedir. Oysa şeker pancarının birçok şekilde tüketimi mevcuttur. Sizin için derlediğim bu reçeteleri bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilkaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ZEYTİNYAĞLI ŞEKER PANCARI


MALZEMELER

400 gr. şeker pancarı
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı portakal suyu
4 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI: Pancarı soyup pütürleri temizleyin ve yıkayın. Pancarı ve havucu küp küp doğrayın. Soğanı doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın ve kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince içine pancarları ekleyin ve üç-dört dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz karışıma havuçları ekleyerek iki dakika daha kavurun. Son olarak bezelyeleri, portakal suyunu ve suyu ekleyerek tuz ile tatlandırın. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pancarlara çatal batacak kıvama gelinceye kadar bir saat kadar pişirin.

ŞEKER PANCARI TATLISI

MALZEMELER
Şeker pancarı
Vişne reçeli
YAPILIŞI: Folyo kağıdın içine şeker pancarını bütün olarak yerleştirin. Hava almayacak şekilde fırında pişirin. Pişen pancarı büyük bir tabağa alın ve pancar soğumadan soyun. Soğudukça soyulması zorlaşıyor. Soyduğunuz pancarı dilimleyerek, vişne reçeli ile servis edebilirsiniz.

KREMALI PANCARLI PATATES

MALZEMELER
1 adet büyük patates
1 adet ufak şeker pancarı
2 su bardağı krema
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
5-6 adet taze fesleğen
2 dal taze biberiye
3 dal taze kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Pancarları soyun ve 10 dakika haşlayın. Patateslerle birlikte parmak dilimi şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, krema, biberiye, ince doğranmış fesleğen ve taze kekik ile iyice harmanlayın. Malzemeleri alabilecek uygun bir kaba bir sıra pancar, bir sıra patates olacak şekilde yerleştirin. Üzerini folyoyla kapatarak, 170 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin. Üzerine rendelediğiniz beyaz peynir ve bir yemek kaşığı ufak ufak doğranmış tereyağını koyun ve beş dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA