Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mısır unundan neler yapabilirsiniz?

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mısır unlu lezzetler var. Yapımı son derece zahmetli olan mısır unu, tanelere ayrılan mısırların değirmenlere götürülüp iyice öğütüldükten sonra un halini alması ile elde ediliyor. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere tercihe göre birçok gıdada kullanılabilen mısır unu, üretim aşamasındaki etmenlere göre değişebilmekle birlikte genellikle açık sarı renkte, ince, yumuşak yapıda ve kokusuzdur.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

MISIR UNLU ÇITIR TAVUK

MALZEMELER
Yarım kg. tavuk göğsü fileto
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kekik
BULAMAK İÇİN:
5 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı mısır unu
1.5 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
Sıvı yağı
YAPILIŞI: Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Baharatları tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz. Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz. Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp kızartıyoruz.

ŞEKERSİZ MISIR UNU KEKİ

MALZEMELER
2 tane yumurta
1 bardaktan bir parmak eksik toz şeker
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağı
3 yemek kaşığı normal un
1 paket kabartma tozu
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI: Yumurta ve şeker çırpıyoruz, daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Mısır unu ve normal unu da yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son kabartma tozunu ekliyoruz, yağlanmış fırın tepsisine döküp üzerine susam ve çörek otu ekliyoruz. Fırında pişirip dilimleyip servis ediyoruz.

MISIR UNU HELVASI

MALZEMELER
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı şeker
125 gr. tereyağı
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi
YAPILIŞI: Süt, su ve şekeri küçük bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. İçine bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırıyoruz. 125 gram tereyağını eritiyoruz. İçine mısır ununu ekleyip orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Fındık içini de ekliyoruz. Kavrulan unun üzerine hazırladığımız şekerli sütlü suyu dikkatli bir şekilde döküyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA