Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Karantina keyfi

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son derece ekonomik ve bir o kadar da nefis üç tarife yer veriyorum. Hem cebinizi yormayacak, hem de mutfakta çok zaman harcamadan hazırlayabileceğiniz bu menü, esasen çocuklar için de etkileyici. Çocuklarına farklı bir yemek denetmek isteyen anneler, bu tarifi deneyin. Çikolata topları yapmanın bin bir türlü şekli olsa da, benim en favori reçetem bu. Hem bayatlamıyor, hem de lezzeti ilk günkü gibi kalıyor. Bu çikolatalı minnoş topçuklara hayır diyebilecek bir çocuk tanımıyorum. O yüzden anneler, iyisi mi siz içine faydalı besinler gizleyebiliyorsanız gizleyin. Çocuklar buna bayılacak, benden söylemesi... Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile…

ÇITIR TAVUK

MALZEMELER
1 kg. parmak şeklinde doğranmış tavuk göğsü
1 paket krema (200 ml.)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
PANE İÇİN:
Büyük boy patates cipsi
YAPILIŞI: Bir kaba krema, zerdeçal, karabiber ve kırmızı toz biberi koyup karıştırıyoruz. Üzerine tavuk etlerini ilave edip hepsini harmanlıyoruz. Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dört-beş saat dinlendiriyoruz. Cipsi poşetindeyken elimizle ufalayıp bir kaba döküyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Tavuk etlerini tek tek cipse bulayıp fırın tepsisine diziyoruz. 200 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

JAMBONLU YUMURTALI PATATES

MALZEMELER
3 adet patates
3 adet yumurta
6 dilim jambon
6 dilim sarı burger peyniri
3 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI: Patatesleri, kabuğunu soymadan ortadan kesiyoruz. İçini, kenarları bir santim kalacak şekilde çıkarıyoruz. Diri kalacak şekilde haşlıyoruz ve ardından kızartıyoruz. Tavada tereyağını eritiyoruz, patatesi tavaya koyuyoruz. Önce yumurta akını, iki dakika sonra da sarısını patatesin içine koyuyoruz. İki dakika sonra yumurtanın sarısını koyuyoruz. Jambonları serpiştiriyoruz. Kalan boşluğa rendelenmiş peyniri koyuyoruz. Tavanın kapağı olarak pişiriyoruz.

FISTIKLI ÇİKOLATA TOPLARI

MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
125 gr. tereyağı
90 gr. sütlü çikolata
1/2 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı kakao
SÜSLEMEK İÇİN:
1 su bardağı Antep fıstığı tozu
YAPILIŞI: Tereyağını bir sos tenceresine alıp üzerinde oluşan köpükleri kenara ayırarak kısık ateşte ısıtıyoruz. Ardından ocağın altını kapatıp çikolatayı ufak parçalar halinde içine ekliyoruz. Toz şekeri de bu aşamada ekliyoruz, eritip soğutuyoruz. Diğer yandan ayrı bir kabın içine bisküvileri kırıyoruz. İçine süt, kakao ve toz antep fıstığı ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız çikolatalı, tereyağlı karışımı da bisküvili karışımın içine azar azar ilave ediyoruz. Son olarak, hazırladığımız harcı, minik toplar haline getiriyoruz. Antep fıstık tozuna batırdıktan sonra servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA