Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Greyfurt suyu içelim

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda ekşi ve hafif acı-tatlı bir narenciye çeşidi olan greyfurtla yapılan içeceklere yer verdim. Greyfurt; ilk olarak tatlı portakal ile çapraz bir melez meyve olarak batı Hint adaları olan Barbados'ta yetiştiriliyor. Daha sonra özellikle son yıllarda bütün dünyaya yayılıyor. Ülkemizde ise son 8-10 yıldır çok yaygın olarak tüketilmekte ve aynı şekilde üretilmektedir. Hafif sarı kalın bir tabakaya sahiptir. İç kısmı portakala benzer. Çok sulu olan meyvenin bazıları çekirdeksizdir, bazılarında ise tohumlar bulunur. Sağlık açısından çok faydalı olan greyfurt, birçok vitamin, mineral ve besin içermektedir. Özellikle lif açısından çok zengindir. Bugünlük benden bu kadar... Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...

GREYFURTLU DETOKS SUYU

MALZEMELER
1 salatalık
Birkaç yaprak nane
1 misket limonu
1 limon
1 greyfurt
YAPILIŞI:
2 litre suyun içine bütün malzemeleri dilimleyerek koyuyoruz ve buzdolabında birkaç saat kadar beklettikten sonra gün boyu içiyoruz.

TARÇINLI GREYFURT ÇAYI

MALZEMELER
5-6 adet greyfurt
Yarım su bardağı su
1 çubuk tarçın
2 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI: Çayın yapımı için greyfurtları iyice yıkayın ve ikiye bölün. Meyve sıkacağı ile suyunu çıkarın. Elde ettiğiniz greyfurt sularını bir demliğe koyun. Üzerine çubuk tarçını, balı ve suyu ekleyin. Ortalama 8-10 dakika kaynatın. Ardından süzerek tüketebilirsiniz.

GREYFURTLU SMOOTHIE

MALZEMELER
3 adet büyük boy greyfurt
8 adet kurutulmuş kayısı
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı H indistan cevizi sütü (ya da inek sütü)
1 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI: Greyfurtları ikiye ayırıp narenciye sıkacağı ya da limon sıkacağında sularını sıkın. Mutfak robotuna yoğurdu, taze sıktığınız greyfurt suyunu, kuru kayısıları ve balı alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Dilerseniz bu aşamada birkaç parça buz ilave edip daha soğuk olmasını sağlayabilirsiniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA