Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yeni yıla çok az kaldı

Yılbaşı gecesine az kaldı. Ne pişirsek diye düşünenlere tam ölçülü bir yılbaşı menüsü önerim. Hemen herkesin kolaylıkla yapabileceği bu tarifler, hem çok lezzetli hem de çok pratik.

İÇ PİLAV

MALZEMELER
250 gr. kuzu ciğeri
1,5 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı+2 kaşık zeytinyağı
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz



YAPILIŞI:
Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde doğrayalım. Pirinci sıcak suda ıslatalım. Soğanı yemeklik küp doğrayalım. Zeytinyağının yarısını pilav tenceremize alalım. Soğanları ekleyerek yağımızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavuralım. Dolma fıstığı da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Rengi dönmeye yakın ciğerlerimizi ekleyelim. Tüm malzememizi, 3-4 dk. orta hararetteki ateşte kavuralım. Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyelim. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ilave edelim. Sıcak suyumuzu döküp, kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyelim. İç pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşe alalım. Demlendirdikten sonra servis edelim.

KESTANE TATLISI

MALZEMELER
Yarım kilo kestane
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 parça kabuk tarçın
1 parça limon tuzu
YAPILIŞI: Önce, küçük bir tencereye biraz su koyup kaynatalım. Biz de bir yandan kestanelerin birkaç yerinden çizelim ki haşladıktan sonra kabuklarını soymak kolay olsun. Kaynayan suyun içine çizdiğimiz kestaneleri atalım, 5 dakika haşlansın sonra sıcak sudan çıkarıp direkt olarak soğuk su dolu bir kabın içine atıp biraz bekletelim. Şerbet için şeker ve suyumuzu koyup pişmeye bırakalım. Soğuk suda bekleyen kestaneleri çıkarıp kabuklarını soyalım ve yıkayıp, kaynayan şerbetin içine atalım. 3-4 dakika birlikte kaynasın, içine bir parça limon tuzu da atabilirsiniz. Ardından ocağın altını kapatın. Sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatın, bir gece bekletin. Çikolata sos veya krema ile servis edebilirsiniz.

FIRIN POŞETİNDE HİNDİ

MALZEMELER
1 kg. bütün hindi göğüs eti
6 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 adet patates
1 adet fırın poşeti
YAPILIŞI: Hindi etinin üzerine baharatları ve zeytinyağını sürün, iyice her tarafını kaplayın. Bıçakla delikler açın, sarımsakları soyup bütün halde bu deliklere koyun. Kapaklı bir saklama kabında, buzdolabında mümkünse 1 gece, değilse en az 2 saat dinlendirin. Fırın poşetine iri doğranmış patateslerle birlikte eti koyun. Poşetin üzerine kürdanla delikler açın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 2 saat pişirin. Fırından çıkarıp, poşeti keserek eti içinden çıkarın. Kesme tahtasında dilimleyerek servis tabağına alın. Yanlarına patatesleri sıralayın. Etin üzerine poşette kalan suyu yoksa birkaç parça tereyağı ilave ederek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA