Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Anadolu tatlıları

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Anadolu'dan nefis tatlı tariflerimiz var. Umarım beğenirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

KAYSAFA



MALZEMELER

500 gr. kuru kayısı
100 gr. tereyağı
YAPILIŞI: Kuru kayısı yumuşaması için akşamdan suya konulur. Sabah tavada aynı suda kaynatılarak üzerine tereyağı dökülür. Kısık ateşte kızarana kadar kaynatılarak servise hazır hale getirilir.

ŞEKERLİ PİDE

MALZEMELER
500 gram un
2-2.5 su bardağı ılık su
Bir çay kaşığı tuz
400 gram çifte kavrulmuş tahin
400 gram şeker
YAPILIŞI: Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Yarım saat dinlendirdiğimiz hamuru dört eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı oklava yardımıyla yarım parmak kalınlığında açalım. Tahini sürüp toz şeker serpelim. Ardından rulo yapıp tekrar daire şekli verelim. Bir santimetre kalınlığında açıp üzerine tekrar tahin sürelim. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.

MANTAR TATLISI

MALZEMELER
125 gr tereyağı
2 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı un
ŞERBET İÇİN:
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
YAPILIŞI: Bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, şeker, irmik karıştırılır. Daha sonra karışan malzemelerin içine un ve kabartma tozu ilave edilir. Hamur kendini toplayıp şekil alıncaya kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlandıktan sonra boş soda şişesi ile şekil verilir. 120 derecede 20-30 dakika pişirilir. Bir tencerede 2.5 su bardağı şeker ve 2.5 su bardağı şerbet kaynatılır. Her ikisi de ılıkken şerbetlenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA