Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İçinizi ısıtacak çaylar

Herkese merhaba, sağlığımıza ekstra dikkat ettiğimiz bu karantina günlerinde, bitki çayları da hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Bunun sonucunda şifalı çaylar hazırlayıp içer olduk. Gerçekten bu tip sağlıklı doğal formüller ile hastalıklara karşı korunmak mümkündür. Özellikle bu çaylar hastalıklara yakalanmadan önce içilmelidir ki vücudun direnci artsın ve hasta olmayalım.

FAYDALARI NELERDİR?
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun sonucunda da hastalıklara kolay yakalanmayı engeller. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca bu hastalıklara yakalanmadan önce belli aralıklarla hazırlanıp içilirse bu hastalıklara karşı vücudu korur. Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır. Balgam söktürücü etki yapar. Öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir. Bronşite iyi gelir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu ve sağlıklı sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SOĞUK ALGINLIĞI ÇAYI

MALZEMELER
Bir tutam ıhlamur
Bir tutam adaçayı
Bir adet kök havlıcan
2 su bardağı su
Bir tutam taze nane
Birkaç dilim limon
Bal



YAPILIŞI:

Bir cezvede su ve kök havlıcanı iki taşım kaynatın. Üzerine ekinezya, ıhlamur, adaçayı, taze nane ve limon dilimlerini ilave edip demlemeye bırakın. 5 dakika sonra bal ile servis edin.

ŞİFA ÇAYI

MALZEMELER
2 kupa bardağı su
1 adet portakal
1 adet limon
1 tutam kök zencefil
1 çay kaşığı nane
2 tatlı kaşığı bal
YAPILIŞI:
Portakal, limon ve zencefili dilimleyip demliğe su ile beraber koyuyoruz. Üzerine naneyi ekleyip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra süzgeç ile bardaklara koyuyoruz, bal ilave edip içiyoruz.

KIŞ ÇAYI

MALZEMELER
2 yemek kaşığı kuşburnu
3 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı adaçayı
3 okaliptüs yaprağı
1 kabuk tarçın
4-5 karanfil
Yarım elmanın kabuğu
5-6 papatya
1 yemek kaşığı hibiskus
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Bu esnada suyu kaynatın. Beş dakika kadar sıcak suda demlendirin. Ardından süzerek fincanlara dökün. İçine bir çay kaşığı bal ve çeyrek limonun suyunu ekleyerek servis edin.

EV YAPIMI ARMUTÇAYI

MALZEMELER
Birer adet armut
4 adet karanfil
1 çubuk tarçın
1 tutam ıhlamur ve ada çayı
1 avuç taze nane yaprağı
Tarçın
YAPILIŞI: Meyveleri doğrayıp 1.5 litre su ile birlikte kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra çubuk tarçın, ıhlamur ve ada çayı ilave ediyoruz. Beş dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Nane yapraklarını ilave ediyoruz ve portakal dilimleri ile servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA