Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Nefis çorbalar

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün hem çok leziz hem de son derece doyurucu çorbalara yer veriyoruz.

CİNCİLE MANTARI ÇORBASI

MALZEMELER

Manda tereyağı
Cincile mantarı (Kültür mantarı da olur)
Taze soğan
Manda sütü
Manda yoğurdu
Köy yumurtası
Un
Tuz
Karabiber



ÜZERİ İÇİN:

Manda tereyağı
Pul biber
YAPILIŞI: Tencerede tereyağını eritiyoruz. Cincile mantarlarını üçe bölüp tereyağında soteliyoruz. İncecik kıyılmış taze soğanı ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Süt ekleyip karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde, manda yoğurdu, köy yumurtası ve unu iyice çırpıp ılıtarak yavaş yavaş çorbaya ekliyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Servis ederken manda tereyağını eritiyoruz, altını kapatıp pul biber ekliyoruz. Kırmızı tereyağı sosunu çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI

MALZEMELER
1 bardak kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 litre sıcak su
Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
TERBİYESİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 limon suyu
SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI: 1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile orta ateşte kavurun.
2. Soğanlar pembeleşince unu ekleyip karıştırın. Kokusu çıkana kadar kavurun.
3. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu aşamada önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmelisiniz.
4. Mercimekler piştikten sonra tuzunu ekleyin ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin.
5. Çorba pişerken sosunu hazırlayın. Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın.
6. Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
7. Kaynayan çorbayı 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
8. Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
9. Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin.

CENNET ÇORBASI

MALZEMELER
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet patates
1 adet soğan
5 su bardağı sıcak su
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı sarımsak tozu (Yoksa 2 diş sarımsak rendesi)
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Toz biber
Sıvı yağ
YAPILIŞI: 1. Öncelikle tencere içerisine tereyağını alın ve eritin.
2. Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ilave edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
3. Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
4. Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
5. Kavrulan sebzelerin üzerine önce sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.
6. Çorba piştiğinde, sebzelerin püre haline gelmesi için blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
7. Son olarak sıvı yağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın.
8. Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA