Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Karadeniz lezzetleri

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, Karadeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden Samsun'a konuk oluyoruz ve hem Karadeniz ezgileri taşıyan, hem de nevi şahsına münhasır farklılıklar içeren Samsun mutfa

MISIR ÇORBASI

MALZEMELER

250 gr. mısır tanesi
1 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Tuz



YAPILIŞI:
Bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulyenin suyunu süzüyoruz. Fasulyelerle mısır tanelerini suda haşlıyoruz. Ardından tuz ilave ediyoruz. Ocaktan alıp üzerine çırpılmış yoğurt ve sütü karıştırarak ekliyoruz. Son olarak bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
NOT: İsterseniz içine barbunya ilave edebilirsiniz. Karadeniz'in birçok yöresinde mısır çorbası barbunya ile birlikte pişirilir.

NOKUL

MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için:
1 adet yumurtanın sarısı
İç malzemesi için:
1 bardak kuru üzüm
1 su bardağı fındık kırığı veya ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
YAPILIŞI: Hamur için ayrılan malzemeleri yoğuruyoruz. Hamuru dörde bölüyoruz. Hamuru sırayla açıp oda ısısındaki margarini sürüyoruz. Üzerine şeker serpip üzüm ve fındık ya da ceviz koyuyoruz. Rulo halinde sarıp lokma lokma kesiyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

SAMSUN KIVRATMASI

MALZEMELER
2 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağı
3-4 damla sirke
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
İçi için:
20 fındık
Yarım kilodan az şeker
Üzeri için:
1 paket margarin
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz, iç içe girsin diye 5 dakika iyice yoğuruyoruz. Sonra da limondan az küçük olacak şekilde yuvarlak yapıyoruz ve sonra da nişasta ile açıyoruz, büyük ve çok ince hamur elde ediyoruz. Arasına dövülmüş fındık ve şekeri karıştırıyoruz, iyice harmanlıyoruz. Sonra arasına döküp oklavayı üstüne koyup sarıp büzüştürüyoruz, ardından tepsiye diziyoruz. Üzerine 1 paket margarin eritip döküyoruz her yerine. Fırına verip iyi kızartıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA