Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pekmezli tatlılar

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün pekmez ile yapılan son derece sağlıklı ve kan yapıcı lezzetlere yer veriyorum. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

PEKMEZ ÇİKOLATASI

MALZEMELER
1,5 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
1/4 (çeyrek) su bardağı nişasta
1/4 (çeyrek) su bardağı un
1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kabuklu badem
1 çay bardağı kavrulmuş kabuksuz fındık
Tepsi ve yağlı kağıt




YAPILIŞI:
Pekmez ve suyu tencereye alın, ısıtın. Ilıyan karışımdan 1 su bardağı ayırın ve un, nişasta ve toz şeker ile karıştırın. Tenceredeki pekmez kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca badem ve fındıkları ilave edin. Ocaktan alın, yağlı kağıt serili tepsiye ince bir tabaka olacak şekilde serin. Kurutup, dilimleyip tüketebilirsiniz.

KÖFTER

MALZEMELER
1 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
1 çay bardağı yarısı nişasta yarısı un
YAPILIŞI: Tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir. Tabaklara ya da tepsiye dökülür. Biraz soğuduktan sonra ya da ılık ılık servis edilir ya da kurutulur.

PEKMEZ PELTESİ

MALZEMELER
1 bardak üzüm pekmezi
2,5 bardak su
4 kaşık un
1 kaşık tuzsuz tereyağı
YAPILIŞI: Bir tencereye pekmez, su ve unu ekleyin. Un pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ocağa alın, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca içine tuzsuz tereyağı ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Tatlı kaselerine paylaştırıp üzerini süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA