Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pazı yiyelim sağlıklı olalım

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, 'Pazı ile neler yapabiliriz?' düşüncesiyle hazırladığım tariflerim var. Bu sezon, sebze ve meyve konusunda oldukça bereketli. Bu mevsim özellikle C vitamini açısından birçok alternatif sunuyor bize. Pazı, sofralarımıza adeta bir hediye gibi düşen şahane bir C ve K vitamini kaynağı. Eğer sizin de benim gibi demir eksikliğiniz varsa, tam mevsiminde pazıyı tüketmenizi tavsiye ediyorum. Çoğunlukla pazıyı soğan ile kavurur, içine biraz kırmızı kapya biber ilave ederiz, sarımsaklı yoğurtla afiyetle yeriz; öyle değil mi? Yurdumuzun bazı yörelerinde pazıdan çorba yapıldığı gibi, kimimiz de pazının üstüne kırdığımız göz yumurtalardan vazgeçemeyiz. Pazı ayrıca çiğ olarak salatalarda da kullanılınca dokusu ve çıtır lezzetiyle harika oluyor. Bugün sizlere çocukların bayılacağı bir pazılı yumurta tarifi vereceğim. Ardından hem çok besleyici, hem leziz, hem de sofistike görünümü olan pazılı pırasalı börek ve kek yapacağım. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...




PAZILI PANCARLI BÖREK

MALZEMELER
3 adet yufka
1 adet yumurta
Süt
Su İÇİ İÇİN:
Yarım demet pazı
Pancar yaprakları
1 adet kuru soğan
3 adet taze soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Beyaz peynir
Sıvı yağ
YAPILIŞI: Kuru soğanımızı iri iri doğrayıp sıvı yağ eklediğimiz teflon tencereye alıyoruz. Pazı, pancar yaprakları, taze soğanı da ince ince doğruyoruz ve tencereye koyuyoruz. Salçayı da ekleyip renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Yufkalarımızı ikiye bölüyoruz. Süt, yumurta ve suyu karıştırıp yufkayı ıslatıyoruz. Geniş kenarına sebzeli harcımızı koyuyoruz ve beyaz peynirimizi serpiyoruz. Rulo şeklinde sarıp tepsiye koyuyoruz ve bu şekilde tepsiyi dolduruyoruz. Kalan sütlü yumurtalı harcı üzerine döküyoruz. 170 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


PEYNİRLİ PAZILI TUZLU KEK

MALZEMELER
1 demet pazı
2 adet yumurta
1 adet soğan
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Kabartma tozu
2 su bardağı un
YAPILIŞI: İnce doğradığımız soğanı, yumurta ve yoğurt ile beraberce çırpıyoruz. Sıvı yağ ve baharatları ilave edip kabartma tozu ile unu da ekleyip kek kıvamında bir hamur elde ediyoruz. İncecik doğradığımız pazı yapraklarını hamura katıp iyice karıştırıyoruz. Yağlanan fırın kabına boşaltıp 180 derecede kızarana dek pişiriyoruz.

PAZILI GÖZ YUMURTA

MALZEMELER
2 adet yumurta
10 büyük pazı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Beşer dal maydanoz ve dereotu
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI: Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra 2 santimetre kalınlığında kesiyoruz. Tavada ısıtılmış zeytinyağına atıp iki dakika kavuruyoruz. Sonra yumurtaları kırıyoruz ve tuzu atıp karıştırıyoruz. Karabiberle servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA