Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Valilikten Ayasofya Camii belgeseli

86 yıl sonra 24 Temmuz 2020'de yeniden ibadete açılan, 2 yılda 6.5 milyon kişinin ziyaret ettiği, İstanbul'un en çok rağbet gören simge yapılarından olan Ayasofya Camii için İstanbul Valiliği anlamlı bir çalışmaya imza attı.



Valilik tarafından Ayasofya'nın ibadete açılışının 2'nci yılı dolayısıyla 'Geçmişten Geleceğe Miras Ayasofya' belgeseli hazırlandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, belgeselin ön gösterimini sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya'nın paylaşımı kısa sürede 50 binden fazla görüntülenmeye ulaştı.



Belgeselde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından bir bölüm ile tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve mimarlık tarihçisi Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin röportajları yer alıyor. Arşiv niteliği taşıyan görüntülerin yer aldığı yaklaşık 14 dakikalık belgeseli, Yerlikaya'nın paylaşımından bulup izlemenizi tavsiye ediyorum.

15 sanatçının 54 eseri Bodrum'da sahnelenecek
Usta ressam Devrim Erbil'in kızı Renk Erbil tarafından kurulan Renko London, Londra'nın en popüler sanat organizasyonlarından 'TA London'ı Bodrum'a getiriyor.



Avrupa ve global dünya şehirlerine Türk sanatını taşıma vizyonu ile hayata geçirilen TA London'ın Türkiye organizasyonu 'TA Bodrum', 31 Temmuz itibariyle aralarında Devrim Erbil'in de yer aldığı 15 sanatçının 54 eserini Bodrum'da sanatseverlerle buluşturacak.

İki yaka ortak paydada birleşti
Türkiye ile Yunanistan aynı denizi, aynı havayı ve aynı kültürü paylaşan iki ülke... İki ülke arasındaki sosyal bağları güçlendirmek amacıyla Dalaman'daki bir otelde 'İki Yaka Bir Mutfak' adlı bir etkinlik düzenlendi.



Türk şef Tamer Özkan ve Yunan şef Zafiris Theologos'un Türk ve Yunan mutfağının ortak lezzetlerini anlattıkları söyleşinin de yapıldığı etkinliğin son gecesinde ünlü şarkıcı Fedon da sahne aldı. Yunan müziğinin Türkiye'deki temsilcisi Fedon, söylediği şarkılarla dostluk mesajı verdi. 75 yaşındaki ünlü şarkıcının performansı sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Hikaye dinletilerinde sıra Yaşar Kemal'de
İş Sanat'ın konserlerden hikâye dinletilerine, okuma tiyatrosundan arkeoloji ve sanat sohbetlerine zengin bir program sunduğu İş Sanat Çarşamba Sahnesi, 'Tek Kanatlı Bir Kuş' başlıklı Yaşar Kemal hikaye dinletisiyle devam ediyor.



Kemal'in yazdıktan 44 yıl sonra yayımladığı son yapıtı 'Tek Kanatlı Bir Kuş' dinletisi bu akşam Bodrum'da sahneleniyor. Mehmet Birkiye yönetmenliğindeki dinletiyi Tilbe Saran, Bülent Emin Yarar, Metin Belgin ve Hakan Gerçek seslendirecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA