Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Troya Kültür Yolu Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bugüne kadar 3 ayrı şehirde 107 farklı mekanda, bin 200'den fazla etkinliğin yer aldığı ve 4 milyona yakın kişinin katıldığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nde sıra Çanakkale'de.



9-17 Eylül tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlenecek olan Troya Kültür Yolu Festivali, şarkıcı Ferhat Göçer konseriyle başlayacak. Anadolu Ateşi, Sinan Akçıl, Göhhan Tepe, Murat Dalkılıç, Simge Sağın gibi isimlerin sahne alacağı festivalde 'Devrim Erbil'in Renkleri' sergisi de sanatseverlerle buluşacak.



Festival kapsamında 9 gün boyunca konserlerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden sergilere kadar 40'dan fazla noktada, 500'den fazla etkinlik gerçekleştirilecek.



AKM'de Romanya Kültür Günleri başladı
Romanya'nın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve İstanbul 'Dimitrie Cantemir' Romen Kültür Merkezi '2023 Dimitri Kantemiroğlu Kültür Yılı' vesilesiyle 'Romanya Kültür Günleri' düzenliyor. Etkinlikler, önceki akşam AKM'de Osmanlı müziğinin ilk teorisyenlerinden biri olarak anılan Kantemiroğlu anısına düzenlenen konser ile başladı. Romen sanatçı ve oyuncu Kira Hagi'nin 'Kökler' adlı sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu. 10 Eylül'e kadar sürecek etkinliklerde klasik müzik, caz ve Romen folklorü, edebiyat, film ve çocuklara yönelik oyunlar yer alacak.



BİFO sezonu yeniliklerle açıyor
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ve Borusan Quartet'i bünyesinde bulunduran Borusan Sanat, sezonu 12 Ekim'de açıyor. Değerli müzisyenlerin yanı sıra Cumhuriyetin 100. yılı için sipariş edilen 3 eserin ilk kez sanatseverlerle buluşacağı sezonda BİFO'da görev değişimi de yaşandı. Senfonik müzik, opera ve bale yorumları ile derin bir çağdaş müzik kavrayışına sahip uluslararası arenada tanınan Carlo Tenan, BİFO'nun yeni sanat yönetmeni oldu.



Tenan, 16 Kasım'da Fatma Said'in solist olarak yer alacağı konserde, BİFO'yu yönetecek. Bir sanatsever olarak Tenan'a yeni görevinde başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA