Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

25 suçtan dosyası var ‘Zahidem’ı söylese ağlarsınız!

Yıllar önce söylemiş Bozkırın Tezenesi "Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma, yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur" diye... Bu cümleyi söyleyen büyük ozan Neşet Ertaş olunca, sözün mahiyeti de epey yüksek tabii ki... Ancak bu söz son günlerde fazlaca ortalarda dile getirilmeye başlandı. Henüz sanatçı olamamıştan, sanatçı olduğunun farkına varamayan birçok kişi, ustanın bu sözüyle kendini kamufle etmeye çalışıyor. Ama Neşet Ertaş'a çok yakışan bu cümle, maalesef birçok kişide eğreti duruyor.



Geçenlerde yine bazı sanatçıların bu cümlenin arkasına sığındığına şahit olduk. Söylediği eserden haberi yok, o eseri seslendirecek nefesi yok ama eleştiri alınca hemen sığınıyor "Kötü insanların türküleri yoktur, türkü söyleyenden korkma" vecizine... Bunun üzerine bir avukat konuya dahil olmuş ve bence son yılların en güzel sosyal medya kapağına imza atmış... Bakın ne diyor avukat: "25 tane suç dosyası olan müvekkilim var, 'Zahidem'i söylese oturur ağlarsınız."
Çok güldüm çok!



RESİM YARIŞMALARINDAN GALERİLERE UZANAN BİR AŞK
Sanata olan ilgisini henüz 4-5 yaşlarında keşfeden sanatçı Meryem Selçuk, babasının yurt dışından getirdiği boyalarla ilk resmini yapmış. Henüz ilkokul yıllarında resim yarışmalarıyla kendini gösteren sanatçı, Devrim Erbil, Ertuğrul Ateş, Gürbüz Doğan Ekşioğlu gibi birçok değerli sanatçının olduğu sergide, resimleriyle sanatseverlerin beğenisini topladı. Eserlerini fütürizmin etkisinde soyut dışavurumculuk tarzında, yaşadığı her anın getirdiği birikimden ilham alarak oluşturuyor. Sanata ve resme olan tutkusu henüz çok küçük yaşlarda başlayan sanatçı, hayata karşı duyduğu yüksek yaşam enerjisini renklerle somutlaştırarak bu enerjiyi sanatseverlere aktarmanın en büyük keyif olduğunu söylüyor. Meryem Selçuk, 28 Haziran- 3 Temmuz tarihlerinde Bodrum Heredot Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan fuara sanatseverleri bekliyor.



ŞOVLA DEĞİL İŞİYLE ÖNE ÇIKIYOR
Son zamanlarda hayatımıza giren meslek grupları arasında yer alıyor influencer, fenomen, içerik üreticileri... Ancak birçoğu sadece öyle olmak için var oluyor, bazıları ise gerçekten yaptıkları iş ile isimlerinden söz ettiriyorlar. Gerçekten yaptıkları iş ile öne çıkan bir isim Ümit Karalar... Yaptığı birçok proje ile adından her zaman söz ettiriyor. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nde eğitimini tamamlayan Karalar, reklam sektöründe moda ve life-style üzerine fotoğraf çalışmaları yapıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Alaçatı'da açılan, Atilla Araç'ın işletme sahibi olduğu beach'in açılış davetinin de ev sahipliğini üstlenmiş... Sadece influencer olarak değil yaptığı işler ile var olması gerçekten kendisini kıymetli kılıyor.



YABANCI YAPIMLAR ARASINDA SIYRILACAK BİR TÜRK FİLMİ
Dram filmi olan 'Aşkın Gönül Yazısı', nihayet 1 Temmuz'da izleyici ile buluşacak. Yönetmen Umut Ertek, bu projede izleyiciyi yine üzecek ve duygulandıracak gibi görünüyor. Şimdiden biletlerine büyük rağbet gösterilen film, dağıtımcıların ve sinema salonlarının azizliğine uğramazsa gişede hak ettiği başarıyı yakalayacaktır. Son zamanlarda yerli film pazarını ciddi anlamda daraltan yabancı yapımların arasından sıyrılan çok nadir yerli filmler duyuyoruz. Çünkü dağıtım ve salonlar konusunda neyin nasıl yürüdüğü çok da net ve açık değil. Dağıtım firması ve salonlar gereğini yaparlarsa bu film hakkını alır.



BODRUM'DA LATİN HAVASI
Yerli ve yabancı turistin gösterdiği rağbet Bodrum'da her yaz yeni mekan ve konseptler hayata geçiriyor. Bunlardan birisi de Yalıkavak'ta Evrim Akar'ın açtığı Bodrum'un ilk Latin mekanı... Son günlerde kiminle konuşsam, sıra dışı mimari konsepti ile kendinizi Latin ülkesinde gibi hissettiren bu mekandan bahsediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA