Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

‘Bu sene de destansı bir zafere imza atacağız’

atv’nin reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, yenilenen dekoru ve kadrosuyla 4 Ekim’de sezonu açıyor. Dizinin yapımcısı, proje tasarımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, “Bu sene de destansı bir zafere imza atıp reytinglerde şaha kalkacağız” diyerek ekledi: “Gece gündüz tatil yapmadan büyük bir özveri ile hikaye, kadro, dekor üzerine çalıştık. Her sezon yeni bir dünya kuruyoruz. Osmanlı’nın kuruluş ruhu bizim ekimizde de var”

Türkiye'de ve dünyada ilgiyle izlenen ve reyting rekorları kıran 'Kuruluş Osman', beşinci sezonuna 4 Ekim çarşamba akşamı başlıyor. Merakla beklenen 'Kuruluş Osman'ın yeni sezonu öncesi; dizinin yapımcısı, proje tasarımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ ile bir araya geldik...
Bozdağ ile dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ise en büyük film platosu olma özelliğini taşıyan Bozdağ Film Platoları'nda, yeni hikaye, yenilenen kadro ve yeni dekor üzerine konuştuk...

'EZBER BOZACAĞIZ'
Bu sene de destansı bir zafere imza atacağız ve reytinglerde şaha kalkacağız. Heyecanla yeni sezon için tasarladığımız yeni dünyanın izleyici ile buluşmasını bekliyoruz. Bu yıl 'Kuruluş Osman' ezberleri bozacak ve izleyici yepyeni bir Osman ile karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar izledikleri dünyadan başka bir atmosfer izleyecekler.




Geçen sezonu bitirdikten sonra drama ve yenilikler için ekipçe titiz bir çalışma sürdürdük. Her yıl kendimizi aşmak için mücadele eden bir ekibiz. İnanın bana Osmanlı Devleti'nin kuruluş sürecindeki ruh bizim ekibimizde de var. Gece gündüz tatil yapmadan büyük bir özveri ve motivasyon ile hikaye, kadro, dekor üzerine çalıştık. Her sezon yeni bir dünya kuruyoruz. Kuruluş Osman tüm dünyada izleyicisi olan evrensel bir iş... Biz de bunun bilinci içerisinde büyük gayretle çalışmalar yapıyoruz.
Dört sezonun dışında yeni bir mantıkla ve fikirle yola çıktık. Çadırdan başlayan hikaye yavaş yavaş konağa geçti, konaktan da yavaş yavaş saraya doğru bir evrilme yaşadı. Osman Bey'in büyüyen hikayesinde yeni kaleler, şehirler, saraylar inşa ettik. Aile büyüdü artık, Osman Bey büyük bir aileye sahip. Tarihte yaşamış, devasa isimler dizimizde olacak. Şehzade Orhan, Alaaddin Bey, Hz. Yunus Emre, Germiyanoğlu Yakup Bey, Yakup Bey'in oğlu, kızı, ailesi ve ayrıca Bizans tarafı... Seyircinin uzun zamandır merak ettiği konulardı bunlar.




ANADOLU'NUN YENİ SULTANI ARTIK BELLİ OLUYOR

Dızinin beşinci sezonunda; Osman Bey'in devlet kurma yolundaki zorlu mücadelesine tanık olacağız... Sultan Mesut'un ölümüyle Anadolu Beyliklerini bir arada tutan Selçuklu Devleti yıkılır. Şimdi Anadolu'nun kudretli beyleri, kurulacak devlet için karşı karşıya gelecektir. Türk Beyleri arasında; gücüyle, ihtişamıyla ve zekasıyla Germiyanoğlu Yakup Bey öne çıkacaktır. Karşısında ona rakip olabilecek tek bey, Kayı Bey'i Osman Bey olacaktır. Osman Bey'le Yakup Bey, kurulacak yeni devlet için karşı karşıya gelecektir. Yakup Bey'in devleti kurmak için atacağı her hamle, Osman Bey tarafından karşılanacaktır. Büyük mücadeleye sahne olacak olan sultanlık yolunda, Osman Bey'in manevi rehberi Hz. Yunus Emre olacaktır.




20 YENİ OYUNCU KATILDI YENİ ŞEHİRLER YAPILDI

'Kuruluş Osman' dizisinin beşinci sezon kadrosuna Emre Bey, Mirza Bahattin Doğan, Gökhan Atalay, Sevil Akı, Emre Dinler, Ö. Faruk Aran, Leya Kırşan, Aybars Düzey, Belgin Şimşek, Tezhan Tezcan, Murat İnce ve Selim Makaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 20 yeni oyuncu dahil oldu.




75 BİN METRE KUMAŞ KULLANILDI

Beşinci sezonu için Osman Bey Sarayı, Uç Pazar, Germiyanoğlu Saray, Lefke Kalesi ve Sancaksızlar Ordugah gibi yeni mekanlar inşa edildi.
20 kişilik kostüm ekibi, dizinin ana oyuncuları için 100 adet kostüm dikerken ayrıca döneme ait binlerce kostüm yeniden yapıldı. Kostüm ve zırh üretimi için 50 bin metre eskitilmiş özel kumaş ve 10 bin metre deri kullanıldı. Sanat ekibi dekorlar ve aksesuvarlar için 10 bin metre kumaş, 5 bin bin metre deri ve post kullandı.
250 kişilik sanat ekibi; yeni sezon için binlerce kılıç, kalkan, hançer, mızrak ve yaydan oluşan döneme ait silahla birlikte günlük eşya, aksesuar ve döneme ait mobilyalar ürettiler.

13 DİLDE YAYINLANAN TANITIM TÜM DÜNYAYI BÜYÜLEDİ
'Kuruluş Osman'ın merakla beklenen beşinci sezonundan ilk tanıtım yayınlandı. Tanıtım kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlenerek rekor kırdı. Yönetmenliğini Ahmet Yılmaz'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği dizinin yeni sezon tanıtımı Türkçe başta olmak üzere İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Korece, Arapça, Farsça, Urduca, Rusça, Japonca ve Rumca olmak üzere 13 dilde yayınlandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA