Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Denize bile pasaportla gireriz

Akdeniz'de her an her şeyin olabileceği bir süreçten geçiyoruz. Küresel güçler bu puslu ortamları sever, bir anda kendimizi savaşın ortasında bulabiliriz.
Akdeniz'de Yunanistan'ın başını çektiği Türkiye karşıtı koalisyon, ülkemizi köşeye sıkıştırmak için her şeyi yapıyor.
Akdeniz'deki enerji ve egemenlik mücadelesiyle uzaktan yakından alakası olmayan bazı Avrupa ülkeleri bile Türkiye karşıtı koalisyona destek veriyor.
Hükümet, Türkiye'nin haklarını sonuna kadar savunurken içerdeki muhalefet ise bu çabaya "Gündemi değiştirmeye çalışıyorlar, ekonomi, işsizlik yerine Akdeniz konuşulsun istiyorlar" diye karşı çıkıyor iyi mi...

"Ne işimiz var Libya'da" diyenler bile var.
"Hükümet gündemi değiştirmeye çalışıyor" diyenler bize Akdeniz'de dayatılan şu haritaya iyi baksın. Bu haritayı kabul etmemizi istiyorlar.
Bu haritayı kabul ettirmek için de ekonomik siyasi bütün güçlerini kullanıyorlar.
Muhaliflere soruyorum; bu haritaya karşı çıkmak 'gündem değiştirmek' mi oluyor? Doğal gaz kaynaklarını geçtim, bu harita Türkiye'yi bir zamanlar 'Türk gölü' olan Akdeniz'den uzaklaştırma, karaya hapsetme projesidir. "Gündem değiştiriyorlar yaaa" diyen güzel kardeşim, bu haritayı kabul ettirirlerse denize girerken bile pasaport göstermek, vize almak zorunda kalırız!

İnterneti yeni mi bağlattın?
Ben adını yeni duydum. 'Galaksi' adlı şarkısıyla tanınan Ece Mumay adında bir şarkıcı varmış. Ece, Hatay'da verdiği konserde "Bu sahnede Almanca okuyorsak Türkçe de, Kürtçe de, Arapça da her şeyi okumak hakkımız..." demiş. Ece yeni internet bağlattı galiba, bahsettiği zihniyet değişeli çok oldu!
Bu kız ya cahil ya da haber olmak için bilinçli gaf yaptı.

BERKAY YİNE ARIZA VERDİ
Yıldız Tilbe'yi Harbiye Açıkhava'da izlemeye giden Berkay'ın, tüm uyarılara rağmen maske takmaması seyircilerden tepki toplamış.
Bu haberle bir kez daha gördük ki, Berkay müziğiyle değil vukuatlarıyla gündeme geliyor! 'Arıza şarkıcı' imajı çizmekten vazgeçmiyor.
Covid-19 salgını yükselişe geçti, bu neyin inadı Berkay? Hadi kendini düşünmüyorsun, aileni de mi umursamıyorsun?

Kadın-erkek ödülü kalkıyor!
Berlin Film Festivali'nde 2021'den itibaren oyunculuk ödüllerinde cinsiyet ayrımı kaldırılacak. 'En İyi Kadın' ya da 'En İyi Erkek Oyuncu' yerine 'En İyi Oyuncu' ödülü verecek. 'Gümüş Ayı' ödülleri de 'En İyi Başrol Oyuncusu' ve 'En İyi Yardımcı Oyuncu' için verilecek.
Eşitlik adına güzel bir gelişme. Sahi yönetmen, senarist gibi birçok dalda kadın-erkek ayrımı yapılmazken, oyunculuk kategorisinde neden buna ihtiyaç duyuldu acaba?
Ama bu karar da ayrımcılığa neden olabilir. Örneğin birbirine çok yakın iki başarılı performans arasında kararsız kalan bazen jüri üyeleri oylarını hemcinslerinden yana kullanabilirler. Bunu pozitif ayrımcılık adına yapacak feminist ya da tam tersine maço kafalı üyeler olabilir. Bu durum kadınerkek mücadelesine bile dönüşebilir.
Ödülü kıl payı kaçıran bir oyuncu, "Keşke eskisi gibi olsaydı, değişikliğe ne gerek vardı?" da diyebilir. Gelecekte Oscar'ı bile etkileyecek bu radikal değişikliğin nasıl sonuç vereceğini bekleyip göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA