Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

“Maske takmamak kul hakkına girmektir”

Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan, maske takmamanın kul hakkına girdiğini söyledi.
Topcan, "Dini mümini İslam'ın ana hedeflerinden bir tanesi canı korumaktır, aklı korumaktır. Cana ve akla mal olacak her türlü tutum ve davranışı dini mümini İslam her şekilde yasaklar. İnsan ilahi imtihana tabi tutulan bir varlıktır... Aziz kardeşim ne zaman sen, ne zaman ben kurallara tedbirlere riayet edersek işte o zaman sadece okullarımızı değil vicdanlarımızı da komşularımıza, sofralarımızı da komşularımıza açacağız. Maske takmayarak mevcut olan mikrobun yaygınlaşmasına sebebiyet veren kardeşlerimiz kul hakkına el uzatmış kadar büyük bir vebal altına girmişlerdir" yorumunda bulundu.
Topcan çok doğru konuşmuş. Hasta olduğu halde maske takmayan, sosyal mesafeyi korumayan, dışarı çıkan biri virüsü size bulaştırsa ona hakkınızı helal eder misiniz? Hasta olduğunu bilmediği halde maske takmayıp virüsü bulaştıranlar bile vebal altına girmiş olabilirler.
Sonuçta sadece bulaştığı kişiyi değil, ailesini, çevresindeki herkesi etkileyen, öldüren lanet bir virüs var.
Topcan tam halkın anlayacağı dilden konuşmuş. Din insanları sürekli vatandaşa bu tarz uyarılarda bulunmalılar.

Siz kimsiniz?
Sevgilisiyle bir yerde yemek yiyen Zehra Çilingiroğlu mekân çıkışı gazeteciler tarafından görüntülenmiş. Sevgilinin koruması gazetecileri engellemiş, fiziksel müdahalede bulunmuş ve "Siz kimsiniz de fotoğraf çekiyorsunuz? İzin istediniz mi Zehra Hanım'dan? İzin vermediyse bir kare fotoğraf alamazsınız. Sakın o fotoğraf makinesi bir daha kalkmasın" demiş.
Vay vay... Kabahat muhabir arkadaşlarda. "Asıl siz kimsiniz, İngiltere Prensi mi?" deyip fotoğraf bile çekmeden oradan ayrılmalıydılar!

Vegan olmayı bıraktı

2014 yılından beri vegan beslenen Miley Cyrus artık beyninin düzgün çalışmamaya başladığını açıkladı. Yıllarca ağzına tek bir hayvansal gıda sokmayan ünlü şarkıcı, vegan olmayı bıraktığını söyledi.
Böylece vegan hareketi popüler bir rol modelini kaybetti. Veganizm yararlı mı zararlı mı, bu tartışma bitmez ama bu beslenme ve hayat tarzının vejetaryenliğe zarar verdiğini düşünüyorum.
Vejetaryenlik, veganlıkla karıştırıldığı için vejetaryenler de bazen tepki çekiyorlar. Oysa vejetaryenlik tüm hayvansal gıdaları reddetmeyen bir beslenme şekli.

'Kaya'yı
süründüren virüs bize ne yapmaz?
Dünyanın en çok kazanan aktörü, 'The Rock' (Kaya) lakaplı Dwayne Johnson, üç hafta önce yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve kendisiyle birlikte ailesinin de virüse yakalandığını açıkladı.
'Hızlı ve Öfkeli' serisinin yıldızı, "Bu yaşadığım en zor şeylerden biriydi. Geçmişte pek çok şey atlattım ama korona bunların hepsinden daha farklıydı" dedi.
Yok, 'The Rock' abi sen değil de, korona seninle mücadele etmiştir ve sonunda da özür dilemiştir! Şaka bir yana kamu spotu gibi bir haberle karşı karşıyayız. Johnson'ı üç hafta süründüren virüs, bizim gibi sıradan ölümlülere ne yapmaz!
Neymar'ından Mel Gibson'a, Kevin Durant'ından Prens Charles'a ve birçok siyasetçiye kadar virüsün bulaşmadığı ünlü kalmadı! Bu virüs ünlüleri seviyor. Ne kadar sosyal mesafeye dikkat etseler de hareketli bir hayat yaşadıkları için ünlülerin virüse yakalanma olasılıkları da artıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA