Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Z kuşağı, Havva Nine’yi anlayabilir mi?

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Senoz Vadisi'nde yaşayan 97 yaşındaki Havva Özlü, tedbir almadan yanına gelenler yüzünden koronavirüse yakalandı. Havva Nine, ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzakta yaşamasına rağmen ambulans hizmetinden yararlandı. Evde karantinaya alınan Havva Nine'nin kontrolleri sağlık ekipleri tarafından sık sık yapıldı.

Rize 97 yaşındaki Havva Nine "Koronavirüs beni yenecekken ben onu yendim" | Video

Havva Nine sağlığına kavuştuktan sonra çekilen videosunda şunları söyledi: "Virüsü yendim... Dağ başına ambulans geldi. Allah razı olsun Erdoğan'dan. Allah bir gününü bin etsin. Ağzınıza maske takın, yaşlıların yanına maskesiz gitmeyin."

Havva Nine 97 yaşında koronavirüsü yenmeyi başarmış, helal olsun.
Sosyal medyada Havva Nine'nin Senoz Vadisi'ne ambulans gelmesine sevinmesini kafaya takanlar oldu. "Abartmayın o kadar...", "Ambulans göndermek devletin görevi" diyenler oldu. Evet, devletin görevi ama Havva Nine'yi eskiyi bilmeyenler, gençler, özellikle Z kuşağı anlayamaz. Aslında çok geriye gitmeye de gerek yok. 90'lı yıllardaki SSK hastanelerinde kuyrukta bekleyenler bilir. Sıradan bir muayene için bile geceden nöbet tutardınız kuyrukta. İşte o kuyruklarda beklediği için dağ başına ambulans gelmesine, evinde tedavi görmeye bu kadar çok seviniyor Havva Nine.
Havva Nine'nin mutluluğu duanın içtenliğinden de belli: Bir günü bin olsun inşallah!



En İyi 23 Türk Yiyeceği
CNN Travel yazarı Lisa Morrow, 'En İyi 23 Türk Yiyeceği' diye bir listesi hazırlamış. Lisa, bu listeyi popüler kebap çeşitlerini dahil etmeden hazırlamış.
Liste şöyle: 1- Piyaz, 2- Ezogelin çorba, 3- Şakşuka, 4- Kısır, 5- Mercimek köfte, 6- Yaprak dolma, 7- İnegöl köfte, 8- İskender kebap, 9- Cağ kebabı, 10- Hamsili pilav, 11- Perde pilav, 12- Mantı, 13- Testi kebabı, 14- Gözleme, 15- Pide, 16- Su böreği, 17- Simit, 18- Lahmacun, 19- Çiğ köfte, 20- Baklava, 21- Dondurma, 22- Lokum, 23- Ekmek kadayıfı.
Bir yabancı için farklı, güzel bir liste olmuş. İlk üçte piyaz, ezogelin ve şakşukanın olması bile ne kadar büyük bir yemek kültürüne sahip olduğumuzun özeti aslında. Bu listeye birçok tencere yemeği, meze, hamur işi de girebilirdi ama ünlü gurme Vedat Milor bile dönüp dolaşıp sürekli döner ve kebap anlatıyor! Yemeklerimizi dünyaya yeterince tanıtamıyoruz. Bunda en büyük neden ise restoran ve lokantaların genelde müşterilerine popüler, yapması kolay yemekleri sunmaları. Restoran ve lokantalarda menülerin çoğu aynı. Geleneksek Türk mutfağı restoranlarda değil, evlerde yaşatılıyor!

Bilgilerimizi satıyorlar!
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; büyük bir bankanın 39 çalışanının müşterilerinin kredi kayıt bilgilerini el altından para karşılığı sattığı ortaya çıktı. Banka personelinden bilgi satın alan şahısların ise oto galericiliği, emlakçılık vb. işlerle meşgul olduğu ve kredi kullandırmalarda aracılık ederek üçüncü şahıslardan komisyon aldıkları ortaya çıktı.
Bu önemli haberde buzdağının sadece görünen kısmı var. Vatandaşlık bilgilerimiz elden ele, mailden maile dolaşıyor. Sadece bankacılar değil, vatandaşlık ve banka bilgilerinin erişimine sahip olan bazı vicdansızlar para karşılığı bilgilerimizi satıyorlar.
Sonra da yaşlılar nasıl telefon dolandırıcılarına kanıyor diye hayret ediliyor. Dolandırıcıların elinde her türlü bilgi olunca insanları kandırmaları da kolay oluyor. Bilişim suçlarının önüne geçmek için daha caydırıcı cezalara ihtiyacımız var. Artık hırsızlık ve dolandırıcılık, internet ve telefon üzerinden yapılıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA