Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Muhaliflerin Macron aşkı!

Yunanistan'ın en büyük mülteci kampı olan Midilli adasındaki Moria kampı, çıkan yangınlar nedeniyle kül oldu. 13 bin mülteci şimdi yol kenarlarında yatıyor.
Bazı Midilli sakinleri de mültecilere yardım iletilmesini engellemek için yollara barikatlar kurdular, iyi mi? Ee Yunan askeri mülteci botlarını batırırsa, sınırda mülteci çocukları kurşunlarsa, halk da çadır kurdurmaz!
Yunanistan'da büyük bir insanlık dramı yaşanırken Fransa'nın Yunanistan'a destek olmak için Türkiye'yi tehdit etmesine ne demeli? Güya insan haklarına çok duyarlı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Yunanistan'daki mülteci sorunu hakkında tek bir açıklaması yok! Fransa'da Covid-19 vaka sayısında rekor kırılıyor, sarı yelekliler tekrar gösterilere başladı ama Macron efendi Türkiye ile uğraşıyor!

Peki ya, bizdeki bazı muhaliflerin Macron'u övmesine ne demeli? Yahu bu adam sömürgecilik hayalleri kuruyor, PKK'ya destek veriyor, Türkiye'yi de Akdeniz'den çıkarmak istiyor! Güya Libya'ya giden Türk gemilerinin önünü keseceklerdi ama Fransa büyük donanmasına rağmen bir şey yapamadı! Onun yerine "Türk ordusu gemimizi taciz etti, üç kez radar kilidi attı" deyip AB' ülkelerine ağladılar!
Macron için 'Napolyonculuk' oynuyor diyorlar aslında ona bile gücü yok. Daha sarı yeleklilerden paçayı kurtaramadı, ülkesinde gündemi değiştirmek, Yunanistan'a savaş uçağı satmak için Türkiye ile uğraşıyor işte. Ama bizim muhalifler Macron'un çıkışından bir beklenti içine girdiler. Macron'un okuduğu okulları, nerede staj yaptığını bile tweet'le paylaştılar. Adamı öve öve bitiremediler iyi mi?
Türkiye'de iktidara zarar vermesi için Trump'ı, Biden'ı, Avrupa Birliği'ni, Macron'u vs. hep bekliyorlar! Bu bekleme sendromuna 'marjinal muhalif' hastalığı diyebiliriz! Macron bile hemen geri vites attı! Daha çok beklerler!

Ne istiyorsunuz doktorlardan?
Ayvalık ilçesinde üç hemşireyi darp edip bir hastayı bıçaklayan ve adli kontrolle serbest bırakılan şahıs, neyse ki savcılığın karara itirazının ardından tutuklandı.
Bir saldırı haberi de Gaziantep'teki Şehitkamil Hastanesi'nden geldi. Hastanede koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden bir hastanın yakınları, yoğun bakım servisini basarak sağlık çalışanlarını darp etmek istedi.
Grup, yoğun bakım servisinin camlarını kırdı. Bu sırada bazı tıbbi malzemeler zarar gördü. Polis kalabalığı havaya ateş açarak dağıttı.
Bir yakınını kaybetmek üzücü bir haber ama sağlık çalışanlarının suçu ne? Koronayı hastaya onlar mı bulaştırdı? Yoğun bakımın camlarını kırmak, cihazlara zarar vermek nasıl bir cahilliktir?
Salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımız hayatlarını kaybederken bu tarz saldırı haberleri okumak gerçekten üzücü. Sağlıkçılara saldıranlara karşı cezalar ağırlaştırılmıştı. Saldırganların yeni cezalardan haberi yok galiba!

Mustafa'nın bedavaya gitmesi
Ünlü Fransız kulübü Lille, Galatasaray'ın altyapısında yetişen 18 yaşındaki Mustafa Kapı'yı bonservis ödemeden kadrosuna kattı.
Keşke Mustafa da Ozan Kabak gibi yapıp bir yıl daha Galatasaray'da oynadıktan sonra yurtdışına transfer olsaydı. Mustafa kendisini yetiştiren, Avrupa'da tanınmasını sağlayan, ekmek yediği kulübe kazık attı atmasına da onun da haklı olduğu noktalar var!
Galatasaray'da çok düşük maaşa abilerinden fırsat bulursa sahada olacaktı! Belki Fransa'da daha iyi yetişeceğine inandı. Galatasaray da Mustafa'yı ikna edecek bir sözleşme sunmalıydı. Normalde Galatasaray'ın Mustafa'dan para kazanan, Lille'in de parayı bastırıp alan takım olması gerekiyordu!
Futbolu unutmuş Arda kazanılmaya çalışılırken, yeni Arda ihtimali olan 18 yaşında Mustafa'nın kaptırılması garip! Sorun da burada başlıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA