Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gammazla ya da Korona ol!

Covid-19 vakalarının artış gösterdiği İngiltere'de İçişleri Bakanı Priti Patel, vatandaşlardan parti yapan komşularını polise ihbar etmelerini istedi. Patel, "Bunun komşuları gammazlamakla ilgisi yok. Kişisel sorumluluğumuzu yerine getirmekten başka bir şey değil" dedi.
Gammazlamak kötü bir şey ama Patel de haklı. Bu gidişle ya gammazlayacağız ya da korona olacağız!
Örneğin ülkemizde bazı sosyetik ünlüler test sonuçları pozitif çıksa da maskesiz, sosyal mesafesiz çılgın partiler düzenlemeye devam ediyor.
Ya ülkemizde 125 bin karantina kaçağının tespit edilmesine ne demeli? Toplumdan izole olması gerekirken 125 bin kişi otobüse, taksiye biniyor, alışveriş yapıyor, AVM'lerde dolaşıyor, kafeye gidiyor, düğünlere katılıyorlar. Bir saniyeden daha kısa süre içinde virüs, bir kişiden diğerine bulaşıyor!
Bu sorumsuz insanlar yüzünden her türlü önlemi alan, kurallara uyanlara da virüs bulaşıyor.

Okullarda vaka sayıları arttı

Türkiye gibi birçok ülkede okullar açılsın mı açılmasın mı tartışması tüm şiddetiyle devam ediyor. Gözümüz, okulların açıldığı diğer ülkelerden gelecek haberlerdeydi.
Geçen ay okulların açıldığı ABD Florida'da son bir ayda 18 yaş altı çocuklardaki koronavirüs vakalarında yüzde 26 oranında artış olduğu tespit edildi. Okulların açıldığı 10 Ağustos tarihinde eyalette 42 bin 761 çocukta Covid-19 tespit edilmişti. Bir ay sonra ise bu sayı 53 bin 717'ye yükseldi.
Bu haberle ilgili bir sosyal medya kullanıcısı şu yorumu yapmış: "Verin gazı, verin, öğretmenlerin ekmeğine sürün yağı." Bu şahıs herhalde evde çocuk bakmaktan bunaldı. Doktorlardan sonra öğretmenlerin de kıymetini anladık.

Ev satışlarındaki artışa dikkat!
Temmuz'da sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 4.4, konut satışları ise Ağustos'ta geçen yıla göre yüzde 54.2 arttı. Türkiye genelinde tam 170 bin 408 ev satıldı.
Ama yalancı çobanlar bu güzel gelişmelerden hiç bahsetmiyor. Covid-19 salgını tüm dünyada ekonomiyi derinden etkilerken Türkiye, salgının yıkıcı etkilerini en az hisseden ülkelerden biri. Konut satışlarındaki müthiş artış ise yalancı çobanların ekonomideki kıyamet senaryolarını boşa çıkaracak cinsten.

Pitbull'lar
ne zaman toplanacak?
Gökhan Diker, Antalya'da kaldığı otelde beslenen pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğradı. Diker'in vücuduna 40 dikiş atıldı, 100 iğne vuruldu. Köpeklerle yaklaşık 10 dakika mücadele eden Diker, durumu fark eden arkadaşı sayesinde kurtuldu.
Bu köpeklerin ölüm makinesine dönüşmesinin yetiştirilme tarzına bağlı olduğu söyleniyor ama uysal bir köpekken sahibini öldüren pitbull haberlerini de okuyoruz. Her yıl insanlar pitbull saldırıları yüzünden feci şekilde yaralanıyor, hayatlarını kaybediyorlar. Pitbull, Dogo Argentino türü, tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirmek, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, hediye etmek bile yasak. Bu yasa 20 yıldır var ama uygulanmıyor. Normalde bu köpekleri bulundurmanın cezası 3 bin lira. Ayrıca köpeğin, sahibinden alınması da gerekiyor.
Bu köpeklere sırf güç gösterisi ya da ego tatmini için bakan sorumsuz insanlar var! Bu yasayı işler hale getirmek için ne zaman harekete geçilecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA