Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

A Para 2 yılda referans kanal oldu

Turkuvaz Medya Grubu'nun genç üyesi, 17 Eylül 2018 tarihinde yayına başlayan A Para TV, bugün iki yaşına girdi. A Para bu kısa sürede ekonomi yayıncılığında ezberleri bozan bir performans sergiledi.
KOBİ'lerin sesi oldu, son dakika haberleriyle piyasaların nabzını tuttu. Uzman konukların derin analizleriyle piyasaların geleceğine ışık oldu. Programlarda özellikle 'soğuk ekonomi dili'nden farklı olarak daha anlaşılır bir dil tercih edildi. Canlı, hayatın içinden bir yayın politikası izlendi.

HAFTA SONU DA İDDİALI
Özlem Doğaner genç ekibiyle yola çıkarken, kanalın yayına başladığı ilk gün "Türkiye'de uzun yıllardır yabancı menşeili ekonomi kanalları vardı. A Para bu anlamda içeriğinden grafiğine, isminden kadrosuna farklı bir misyon üstlenecek. Türkiye'nin sesini Türkçe bakış açısıyla duyuracak. Milli ve yerli bir ekonomi kanalı olarak izleyicilerimizin karşısına çıkacağız... Ekonomiyi memleket meselesi olarak görüyoruz" diyordu.
Milli ve yerli bir ekonomi kanalına sahip olmanın önemini, son dönemde ekonomimize yapılan saldırılardan sonra daha iyi anladık. Yurt içi ve yurt dışındaki spekülatif ekonomi haberciliğine karşı A Para, doğru, tarafsız haberleri ve uzman yorumlarıyla yanıt verdi. Böylece finans dünyasına referans bir kanal olmayı başardı.
A Para, ekonomi yayıncılığının yanı sıra hafta sonu ekrana getirdiği kültür-sanat, sinema, teknoloji, sohbet, lifestyle programlarıyla da dikkat çekiyor. A Para'nın hafta sonu yayınları, yoğun gündemden sıkılanlar için birçok farklı alternatif sunuyor. Kanalın yayınladığı kaliteli filmler ise sinemaseverlerin beğenisini kazandı.
Özetle A Para kısa zamanda çok yol aldı.

İsyanın bu muydu?
Halil Sezai, iddiaya göre kiraladığı villada film çekimine izin vermediği için 67 yaşındaki yan komşuyu evire çevire dövdü. Sezai'nin "Ezan mı okuyorsun sen he, ezan mı okuyorsun sen" deyip daha da sinirlenip diziyle yaşlı adama vurması büyük ayıptı! Bu darp olayı Sezai'nin filmlerinde ve şarkılarındaki 'isyanın' sahte olduğunu, sadece alkolün etkisiyle melankolik gözüktüğünü gösteriyor bizlere. Gerçek Sezai, babası yaşındaki bir adamı haksız yere dövecek kadar alçalan biri herhalde.
Meğer Sezai'nin isyanı da 'gücün' kendisinde olmamasınaymış! Gücü ele geçirince nasıl bir insan olduğunu gördük!

Koşun kavga var!
Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ile Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medyada fena kapıştı. Çilingiroğlu, "Mehmet hocam önceden maske takılmasın diyenlerdendiniz? Şimdi takın diyorsunuz?
Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım?" diye Ceyhan'a sataştı.
Ceyhan da "Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama... " diye başlayan Çilingiroğlu'nun ekranda göbek atmasını diline dolayan seviyesiz bir yanıt verdi.
Bilim insanları arasında bile seviyenin düşmesine şahit olmak gerçekten üzüntü verici bir durum.
Oysa Ceyhan'ın Türk halkına büyük bir özür borcu var.
Covid-19'un nasıl bir virüs olduğunun tam anlaşılmadığı, salgının ilk döneminde Ceyhan açıkça "Maske takmayın, maske korumaz" diye talihsiz bir açıklama yapmıştı! O dönemde "Covid-19 Türklere bulaşmaz" diyenler bile vardı!

ÖZÜR DİLER Mİ?
Örneğin o dönemde ısrarla maske takılmasının öneminden bahseden yazılar yazıyordum ve bazı okuyucularım yazıma itiraz etmek için Ceyhan'ın o talihsiz yorumunu örnek gösteriyordu iyi mi?
Nereden nereye!
Şimdi maske takmayanlara para cezası kesiliyor.
Ceyhan özür diler mi acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA