Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Maske takmayana mezar kazma cezası

Altı aydır koronavirüsle yatıp kalkıyoruz, gündemde hep bu illet hastalık var. Türkiye'de virüse yakalandığı tespit edilen insan sayısı 300 bin. 7 binden fazla hasta da hayatını kaybetti. Tüm bu acı gerçeklere rağmen Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin anketine göre, Türkiye'de 100 kişiden 11'i koronavirüsün var olmadığına inanıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 33'ü ise koronavirüsün abartıldığını düşünüyor. 'Bu nasıl olur?' demeyin! Testi pozitif çıkanlar arasında bile virüse inanmayanlar var. Örneğin Van'da testi pozitif çıkan ve öğrenci yurdunda karantinaya alınan bir kişi elektrik kesintisini fırsat bilip yurttan kaçtı. Neyse ki yakalandı. Van'da Süleyman Şah Öğrenci Yurdu'ndan kaçan olmasın diye artık özel harekat polisleri nöbet tutuyor. Elazığ'da Covid-19 testi pozitif çıkan bir bakkal, karantina kuralına uymayarak dükkanını açtı ve yakalandı. Ülkemizde 125 bin karantina kaçağının tespit edilmesine ne demeli? İşte bu sorumsuzlar yüzünden salgın büyüyor!

İSİMLER AÇIKLANSIN MI?
Demek ki, 3 bin 150 lira olan karantina kurallarına uymamanın cezası caydırıcı olmuyor. Peki, ne yapmalı? Prof. Dr. Necmettin Ünal, "Karantinaya alınanların, testi pozitif olanların açıkça ifşa edilmesi lazım. Bütün devlet hastaneleri ilan etsin" diye bir öneri sundu. Eğer virüsü kapan bazı vicdansızlar her yerde dolaşıyorsa, bakkalını açıp ürün satıyorlarsa o zaman insanların bu kişilerin kim olduğunu bilmeleri gerekmiyor mu? Daha önce yazdım İngiltere İçişleri Bakanı halka, 'Kurallara uymayanları gammazlayın' diye çağrıda bulundu. Bir başka örnek: Endonezya'nın Doğu Java eyaletinde maske takmayı reddeden sekiz kişiye, Covid-19 kurbanları için mezar kazma cezası verildi. Bizim de radikal önlemlere ihtiyacımız var. Acaba maske takmayanlara bizde mi mezar kazdırsak? Karantina kurallarına uymayanları ise iyileştikten sonra korona yüzünden hayatını kaybedenlerin cenazesini yıkatmakla cezalandırsak? Çok mu radikal cezalar oldu diyorsunuz? Bilerek virüs bulaştırmanın cinayete teşebbüsten farkı ne? Bu cezalar bile hafif aslında.

Tüm takım virüs kaparsa...
Beşiktaş Futbol Akademisi'nde yedi sporcu ile beş teknik ekip üyesinde Covid- 19 pozitif tespit edildi. Bu sonucun daha kötüsü A Takım'da çıksaydı ne olurdu? Örneğin bir takımda ilk 11'de oynayan birçok futbolcuda test sonuçları pozitif çıkarsa ne yapılacak? Maçlara yedek futbolcularla mı çıkılacak? Her ihtimali düşünelim; bir takım sahaya 11 futbolcu çıkaramayacak kadar salgından etkilenirse ne olacak? Maçları futbolcular iyileşene kadar iptal mi edilecek? İnşallah böyle kötü ihtimaller yaşanmaz.

Instagram ekonomisi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin denizden 2 bin 700 metre yükseklikteki Huser Yaylası'nda yaz aylarında oluşan sis bulutu, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yaylaya çıkarılan kayığa binip 'Titanic' pozu vermenin ücreti 10 TL. İstanbul'da bazı çatılardan Haliç selfie'si çektirmek için para alanlar da haber olmuştu. İşte bunlar hep Instagram ekonomisi. Yemekler, tatiller, etkinlikler sosyal medyaya fotoğraf koymak için yapılıyor. Bazılarının yaşama amacı güzel fotoğraf çekip takipçi kasmak! 'İstanbul'un en Instagram'lık yerleri diye listeler yayınlanıyor. Bu yerler için para ile tur düzenleyenler de var mıdır acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA