Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Abonelik sonlandırma çilesi bitiyor

Telefon, internet ve benzeri sözleşmelerin iptalinin artık e-Devlet'ten yapılabileceği haberleri çıktı. İstanbul'da M.S. adlı vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak internet, telefon, sabit hat ve benzeri abonelik sözleşmelerini aylarca sona erdiremediği şikayetinde bulundu.
TBMM, konuyu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTİK) iletti. BTİK de kurum olarak fesih taleplerinin her şartta alınabilmesi için yürütülen çalışmanın tamamlanması ile abonelik iptallerinin artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Bu çok güzel bir gelişme. Ülkemizde abonelik sonlandırmak için büyük bir sinir harbine girmeniz gerekiyor. Firmalar abone yaparken her şeyi telefondan hallediliyor ama abone sonlandırma işlerini zorlaştırmak için her şeyi deniyorlar. Elden ya da postayla dilekçe vermenizi ya da faks çekmenizi istiyorlar. Faks için verilen numaralar da nedense hep meşgul. Aboneliği iptal eden çağrı merkezi çalışanını bulmak ise samanlıkta iğne aramaya benziyor. Vatandaşa bu eziyeti yapanlar genelde büyük firmalar. Oysa bazı yabancı firmalarla abonelik iptalinizi tek tuşla hallediyorsunuz. Umarım BTİK elini çabuk tutar, vatandaşın abonelik sonlandırma çilesi biter.

Her yoruma inanmayın
Tayland'a giden ABD'li bir turist, bir seyahat ve otel değerlendirme platformlarına kaldığı otelle ilgili yazdığı olumsuz yorum nedeniyle 'iftira suçlamasıyla' yargılanıyor.
Turist yorumunda, personelin nezaketsiz olduğunu ve kimseyi görmek istemiyormuş gibi davrandıklarını söyledi. Ancak otelin yöneticileri, yorumun gerçekleri yansıtmadığını iddia ederek, turist hakkında iftira suçlamasıyla dava açtı. Amerikalı turist, suçlu bulunması halinde en fazla iki yıl hapis ve 6 bin 300 dolar para cezasına çarptırılabilir.
Turist yorumunda, personelin nezaketsiz olduğunu ve kimseyi görmek istemiyormuş gibi davrandıklarını söyledi. Ancak otelin yöneticileri, yorumun gerçekleri yansıtmadığını iddia ederek, turist hakkında iftira suçlamasıyla dava açtı. Amerikalı turist, suçlu bulunması halinde en fazla iki yıl hapis ve 6 bin 300 dolar para cezasına çarptırılabilir.
Söz konusu platformlara bazen kasıtlı kötü yorumlar yazılıyor. Bunları yapanlar genelde rakip işletmeler oluyor. Bazı firma ve ürünlerle ilgili internetteki şikayet sitelerinin kasıtlı olumsuz yorum yazdıkları ve o yorumları silmek için de para istedikleri bile iddia ediliyor. İnternetteki her yoruma inanmayın!

Barınaktan alalım!

İzmir'de 14 yaşındaki Halilcan Gürgen, bisikletiyle gezerken kendisine saldıran sokak köpeklerinden kaçmak isterken park halindeki kamyonete çarpıp yaşamını yitirdi.
Gelişmiş ülkelerde başıboş gezen köpek nadir görürsünüz. Bizdeki gibi sürü halinde dolaşanlara hiç rastlamazsınız. Bazen köpek sürüleri aç kalınca hayvanseverlere bile saldırıyor. Örneğin 2015 yılında 35 yaşındaki Erinç Pütün'ü, tarlada beslediği köpekler öldürmüştü. Köpekler dünya tatlısı canlılar ama sahipsiz her köpek barınakta tutulmalı ve petshop'lardan köpek satın almak yerine, barınaklardaki dostlarımızın sahiplenilmesi için kampanyalar düzenlenmeli.

Seda Sayan'ın evrimi

Seda Sayan, yine estetik operasyon geçirdiği anları sosyal medyadan paylaştı. Herhalde paylaşınca para ödemiyor, belki de üstüne para alıyor!
Sayan bu kez 'Fransız askısı' yöntemiyle yüzünü gerdirmiş. Görüntüleri izlerken bir ara 'çart' diye bir ses duyacağım diye endişelendim.
Daha önce dokuz kez estetik yaptıran Sayan'ın geçirdiği evrimi, eski fotoğraflarına bakınca daha iyi anlıyorsunuz. Ya estetikli genç oyunculara ne demeli? Şov dünyasında hiç estetik operasyon geçirmemiş orijinal güzel çok az!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA