Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mahmut Tanal özür dile!

Dünkü yazımla ilgili CHP vekili Mahmut Tanal, Twitter'a "Mesele tamamen 'kaçak elektrik' ekseninde yorumlanmış, Şanlıurfalılar, Güneydoğu halkı töhmet altında bırakılmış...", "Tek taraflı olarak DEDAŞ'ın avukatlığını üstleneceğinize önce meseleyi anlayın", "Şanlıurfalılardan özür dileyin" diye yazdı.
Ben meseleyi gayet iyi anladığımı düşünüyorum. Kaçak elektrik konusunda birçok yazım var! Bölgede sayaç kontrolü gibi rutin görevlerini bile yapmalarına engel olunan DEDAŞ teknisyenleri ve onları koruyan jandarmanın defalarca saldırıya uğradıklarını, yaralandıklarını haberleri takip eden herkes biliyor ama Tanal bilmiyor öyle mi?

Beni hedef gösteren Tanal, bu son olayda Şanlıurfa Akçakale'de saldırıya uğrayan elektrik teknisyenlerini koruyan askerleri de DEDAŞ'ın jandarması ilan etmişti iyi mi?
Şanlıurfa halkı dürüsttür, merttir. Benim sadece kaçak elektrik kullananları eleştirdiğimi gayet iyi biliyorlar. Asıl Tanal, DEDAŞ çalışanlarından, onları koruyan askerlerden ve Şanlıurfa halkından özür dilemeli!

Troleybüs de geçici çözüm
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde metrobüsün troleybüse dönüştürülmesi varmış. Metrobüs zamanın şartlarına göre hızlı çözüm alınmak için yapılmıştı. Elbette elektrikle çalışan benzinliden daha iyidir ama troleybüs de geçici bir önlem!
Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok! Şehir içi trafik için en kullanışlı, en hızlı ve yüksek yolcu kapasiteli sistem metro. Ancak metro büyük maliyeti, inşaat süresinin uzunluğu ve kısa vadeli seçim yatırımı olmadığı için tercih edilmiyor. Metro bir kere yapılsın tam yapılsın ve trafik sorunu büyük oranda çözülsün. Metronun alternatifi ise troleybüs değil, raylı sistemdir. Raylı sistemin hem yolcu kapasitesi fazla, hem de daha kullanışlı ve ekonomik. Yollardaki rampalar ve köprüler raylı sistem için sorun teşkil edebilir ama mimaride çare tükenmez.

Yanıltıcı bilgiye ceza
Yeni torba yasası teklifinde gıda konularında uzman olmadan yanıltıcı bilgi verenlere, 'korku ve güvensizlik' oluşturanlara 20 bin ila 50 bin lira arasında para cezası uygulanacak.
Bazen gıda ürünleri hakkında üreticileri zarara uğratan haksız suçlamalar yapılıyordu. Üreticiyi koruma açısından faydalı bir karar. Çünkü ekranlarda uzmanı olmadığı konularda yargı dağıtan çok vardı! Umarım bu cezalar tüketicinin yararına, tarafsız, dürüst açıklamalar yapan uzmanların cesaretini kırmaz!

Sende mi Kenzo?
Kenzo Takada da koronavirüse yenik düştü. Evet, 81 yaşındaydı ama Kenzo'ydu!
Koronanın şakası yok. ABD Başkanı Donald Trump'ı hastaneye düşürüyor, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı ölümün eşiğine getiriyor ya da dünyanın en tanınmış moda tasarımcılarından Kenzo'nun hayatını alıyor. Korona varlıklı, güçlü, fakir ayırmıyor. Bu açıdan demokratik, tarafsız bir virüs!

#AyşeKaraman İçinAdalet
25 yaşındaki Ayşe Karaman'ı, damar yoluyla anestezik madde (propofol, fentanil) enjekte ederek öldürme suçuyla yargılanan sanık Özgür Tarhan'a 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan sadece 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Tarhan'ın Karaman'a 'erkek arkadaşından ayrılması için' gönderdiği hakaret içerikli mesajlar dosyaya girmişti. Özetle birine önce tehdit mesajları atıp sonra o kişiye kendi evinde yüksek dozda damardan ilaç vererek ölümüne neden olursanız sadece 3 yıl 4 ay cezayla kurtuluyorsunuz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA