Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ah şu gazeteciler!

CNN yorumcusu Van Jones, ABD'deki başkanlık seçimini Joe Biden kazanınca o kadar sevindi ki, gözyaşları içinde Biden'ın başkan olmasının ülkedeki azınlıklar için hayatı kolaylaştıracağını söyledi:
"Bu ülkede bir Müslümansanız, Başkan'ın sizi burada istemediğinden endişelenmenize gerek yok. Eğer bir göçmenseniz, Başkan'ın bebeklerin sizden ayrılmasından, gençlerin geri gönderilmesinden mutlu olmasından endişe etmenize gerek yok."

Jones'un gözyaşları üzerinden ahkam kesenler, duygusal yorum yapanlar oldu. Bizde Jones ile birlikte coşup "...Bu adama 'ama Türkiye için Trump iyiydi'yi yüzü kızarmadan söyleyebilecek olan varsa buyursun" diye tweet atan köşe yazarı bile vardı.
Ama sonra Jones'un daha geçen ay Trump'a övgüler düzdüğü, yeterince takdir görmediğini söylediği röportaj sosyal medyaya düştü. Jones'un Trump ve yakın çevresine şirinlik yaparken çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanı olan Jones, sonra Trump'ı desteklemiş, Trump kaybedince de Biden için sevinç gözyaşları dökmüş. Gazetecilikte takım tutar gibi siyasi parti destekleyenlerin yanında bir de Van Jones gibi "Her devrin adamları" var. Güç kime geçerse oraya yelken açarlar. Jones ise saf değiştirmeyi abartmış ve Oscar'lık oynamış. Gazetecilikte haber kaynağına yakınlık hep tartışma konusu olmuştur. Örneğin Washington Post'un efsane yayın yönetmeni Ben Bradlee'nin John Kennedy ile olan yakınlığı pembe dizi gibiydi! Bizde de Bab-ı Âli ve İkitelli medyasında birçok ilginç gazetecilik öyküsü var. Gördüğünüz gibi her ülkede çeşit çeşit gazeteciler var.

F1 ile güçlü Türkiye

9 yıl aradan sonra motor sporlarının zirvesi Formula 1, İstanbul'a dönüyor. Intercity İstanbul Park'ta 13-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini 2 milyardan fazla insan izleyecek.
Küresel ekonomik kriz ve Covid-19 salgını yüzünden bazı ülkeler F1'i düzenleme sorumluluğundan kaçarken Intercity'nin bu yarışı tekrar İstanbul'a getirmesi, ülkenin tanıtımı ve prestiji açısından önemli bir başarı. Güçlü Türkiye'ye F1 gibi büyük organizasyonlar düzenlemek yakışır. F1'in en çok kazananı Lewis Hamilton, şampiyonluğunu ilan edip F1'i İstanbul'da bırakabilir. Tarihi bir hafta sonuna tanıklık edebiliriz.
Not: Hep F1'den bahsediyoruz ama Intercity İstanbul Park yılın 300 günü farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 30 eğitmenle yılda 40 bin sürücüye özel sürüş eğitimi veriliyor, özel yarışlar düzenleniyor, markalar yeni araçlarını tanıtıyor, tesiste Klasik Otomobil Müzesi ve Traktör Müzesi bulunuyor vs. Motor sporlarına ilgi duyanlar Intercity İstanbul Park'ın etkinlik takvimine göz atmalı.

Rahat bırakın Ayda ve babasını!

Ayda bebek, babasının kucağında üstte mont, altta çıplak ayakla hastaneden ayrıldı. Bazıları "Ayda bebek annesizliği daha hastaneden çıkarken hissetti" diyerek dram yarattı.
Gerçekte ne oldu bilmiyoruz? Mont giydiren bir baba, kızının ayaklarını neden çıplak bıraksın ki? Ayda'nın ayaklarında yara, ezik olduğu için özellikle çorap, ayakkabı giydirmemiş olabilir.
Ayda'nın sedyesini taşımak için birbirini ezenler, hastaneye köfte getirip reklam peşinde koşanlar, eğitim bursu verdiğini büyük harflerle ilan edenler, "Annesizliği hissetti" diye ajitasyon yapanlar vs. Ayda bebek üzerinden ilgi çekmeyi bırakın lütfen.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA