Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Özcan, oğlun oturuyor o evde!

GÜNAYDIN'dan Atakan Irmak'ın gündeme damga vuran haberine göre, Özcan Deniz geçtiğimiz yıl boşandığı Feyza Aktan'ın Sarıyer'de kendisine ait evi gasp ettiğini ve boşaltmadığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.
Savcılık ise Deniz'in ihbar ettiği suçun cezai bir yaptırımı olmadığını, ünlü şarkıcının hakkını hukuk mahkemelerinde araması gerektiğini belirterek dosyaya takipsizlik kararı verdi.

ESKİ EŞ REST ÇEKMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda Aktan'ın Deniz'e 'Ya yeniden evlenelim ya da 15 milyon TL tazminat ver' diye rest çektiğine dair haberler çıkmıştı. Herhalde bu rest karşılık bulmadığı için Aktan evi boşaltmadı. Deniz, Aktan'dan boşanırken ne verdi, aralarında nasıl bir protokol imzalandı bilmiyoruz ama eski eşini evden atmaya çalışmak ünlü oyuncuya hiç yakışmadı! Dizilerde kadınlar için her türlü fedakârlığı yap ama gerçek hayatta eski eşini savcılığa şikâyet et! Ne yani o evi terk edip 1+1'e mi geçsinler? Deniz gibi varlıklı bir sanatçı bunu nasıl yapar? Yahu o evde senin canın, kanın oğlun da oturuyor!

Kafa karıştıran araştırmalar!
Oxford Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmada, Plants vs Zombies ve Animal Crossing adlı iki oyunun verileri analiz edildi. Ve sanılanın aksine video oyunları oynamanın kişilerin ruh sağlığını olumsuz etkilemediği, aksine oyun oynayan kişilerin zihinsel performanslarının arttığı ve akıl sağlıklarında iyileşme görüldüğü ortaya çıktı.
Birkaç ay önce de Massey Tazmanya Üniversitesi ve Stetson Üniversitesi'ndeki bilim insanları da Grand Theft Auto ve Call of Duty gibi şiddet içeren video oyunları oynamanın çocukları daha agresif yapmadığını öne sürmüştü. Araştırmayla ilgili Royal Society Open Science dergisinde yayınlanan makalede, "Çalışmalar, saldırgan oyun içeriği ile gençlerin şiddeti arasındaki hiçbir bağlantıyı desteklemiyor. Gençleri şiddete iten diğer sosyal ve ekonomik problemler göz önünde bulundurulmalı" denilmişti.

OYUNLAR ZARARSIZ MI?
Ne yani artık çocuklara "Oğlum, kızım çok oyun oynadınız kapatın şu tableti, telefonu" demeyecek miyiz? Daha önce fazla bilgisayar oyunu oynamanın zararlarını ortaya koyan araştırmalar ne olacak? Özellikle Grand Theft Auto ve Call of Duty gibi yoğun şiddet içeren oyunlar için zararsız demek çok iyimser bir yaklaşım! Bu araştırmaları oyun şirketleri finanse etmiş olabilir. Şirketler bazen çok eleştirilen, zararlı görülen bir ürünün iyi taraflarını ortaya çıkarmak için üniversitelere büyük araştırma bütçeleri sunuyorlar!
Bilgisayar oyunları için çocuklara 'Her şeyin fazlası zarardır' demek klişe ama dengeleyici bir yaklaşım olabilir.

Hadsiz hayaller kurun!
NASA bünyesinde evrende yaşam arama çalışmalarını yürütecek 12 araştırma grubundan oluşan ekibin başkanı olan Astrobiyolog Prof. Dr. Betül Kaçar, gençlere şu mesajı verdi:
"Hayallerinizin sınırlarını ancak kendiniz çizebilirsiniz. Çok çalışın, inat edin, direnin. Hadsiz hayaller kurun."
Hep hayal kurmanın öneminden bahsediyoruz ama hayatın akışında çocuklarımıza en çok "Yapma, etme, aman dikkat et" komutları veriyoruz, korumacı yaklaşımı abartıyoruz. Eğitim sisteminde de teste, sınava dayalı bir metodoloji varken çocukları yaratıcı olmaya ve hayal güçlerini geliştirmeye yöneltmek zorlaşıyor. Bizim gibi nüfusu kalabalık ülkelerde çocukları ölçümleyecek sınav dışında bir aracımız yok. Ama en azından bilgiyi ezberletmek yerine çocuklara bilgiye nasıl ulaşacaklarını ve nasıl yaratıcı bir şekilde yorumlayacaklarını öğretmeye odaklanabiliriz. Nasıl olsa bilgi internette bir tık ötede duruyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA