Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

AVM’de yerde yemek yiyenler

Restoran, kafe ve büfelerde masa koymak yasaklandı, sadece paket servis uygulamasına başlandı ama bu kez de insanlar mekânların önünde yere oturup yemek yemeye başladı iyi mi!
AVM'lerin yemek katlarında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyan olmadı, mekân önlerinde kalabalıklar oluştu. Farklı açılardan yaklaşabileceğimiz bir sorunla karşı karşıyayız.
"AVM'ler, restoranlar, kafeler açık ama masa yok! Ee oraya giden insanlar nerede yiyecek? O zaman AVM'leri de kapatsaydınız" diyenler haklı.
"Restoranları kapatmayın hiç olmazsa paket servisiyle ayakta durmaya çalışsınlar. Herkes evine, bulunduğu yere paket servis istese sosyal mesafe korunur" diyenler de haklı.

"Bazı insanlar sorumsuz ve bencil. İstediğiniz kadar yasak koyun yine de uymazlar!
Testi pozitif çıktığı halde işe, gezmeye gidenler var. Kısmi önlemler yeterli değil, 15 gün kapanalım" diyenler de haklı.
Vatandaş evine ekmek götürsün, eğitim devam etsin, işveren batmasın, işçiler işsiz kalmasın ama virüs de bulaşmasın, salgın artmasın vs. pandemi sürecinde devlet olmak da zor! Herkesi memnun edemeyeceğimiz günlerden geçiyoruz!

Ağaca üzüldüm
Ünlü YouTuber Enes Batur, dün sabah Etiler'de otomobilinin kontrolünü kaybedip orta refüjde bulunan ağaca ve park halinde bulunan bir araca çarptı. Batur feci kazadan yara almadan kurtuldu, otomobili ise kullanılmaz halde.
Bu haberde en çok ağaca üzüldüm. Batur bu kazadan bile kendine milyonlarca tık alacağı paylaşımlar çıkarır.
Peki, ağaç ne yapsın? Sen yıllarca yağmura, fırtınaya, insanlara diren. Susuz kal, don ama insanlara oksijen ver ve sonradan görme bir ünlü gelsin sana çarpsın! Adalet mi şimdi bu? Bir ağaç kaç yılda yetişiyor?

Füze de atar bu!
Nevşehir'de Bayram Ç., kendisinden ayrılmak isteyen Hacer Ç.'nin evinin kapısına bomba düzeneği kurunca tutuklandı. Adam bomba yapımında usta olsa gerek, bomba uzmanı gelip düzeneğini imha edebilmiş! Kadına şiddeti farklı bir boyuta taşıyan bu psikopat hapisten çıkınca füze de atar herhalde!
Literatüre sürekli yeni psikopatlar sokuyoruz. İki yıl önce de karısının arabasına bomba koyan adam tutuklanınca "Eşimi korkutmak istedim" demişti iyi mi! Keşke böyle becerikli psikopatları toplumun yararına yönlendirebilsek. Aramızda serseri mayın gibi dolaşmalarından iyidir!

Çin'in öğrettikleri
Çin-Şangay'daki Pudong Havalimanı'nda bir kişinde Covid- 19'a rastlanmasının ardından havalimanında bulunan yaklaşık 14 bin kişi zorla karantinaya alındı. Yolcular test alanından kaçmaya çalıştı, izdiham yaşandı.
Hemşire olduğu öğrenilen o kişinin çalıştığı hastanenin birçok bölümü, çocuklarının gittiği okul vs. temasta bulunduğu her yer kapatıldı.

SERT MÜCADELE
İzdiham görüntülerine sosyal medyada tepki gösterenlere şaşırdım doğrusu. Salgınla Çin gibi kesin, sert ve kararlı mücadele edersen kazanırsın! O 14 bin kişiyi tek tek testten geçirecek gücü ve kararlılığı gösterinsen, Covid-19 salgınının ilk çıktığı Wuhan'ı bile turizme açarsın!
Covid-19 salgınından sonra insanların güçlü, otoriter yönetimlere daha sıcak bakacağı yönünde tahminlerde bulunanlar bile var.
Hayatta kalmak mı yoksa daha fazla demokrasi ve özgürlük mü?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA