Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Soğuk savaş başladı

2 Aralık'ta Facebook, Twitter, YouTube, Tik- Tok ve Instagram'ın Türkiye'de temsilci bulundurmamakta inat edeceklerini yazmıştım. Beklenen oldu, 30'ar milyon TL'lik cezalar şirketlere bildirildi. Netflix ise temsilcilik açacağını açıkladı.
Daha önce de yazdığım gibi; büyük bir sosyal medya krizi bizi bekliyor. Şirketler temsilci bildirmeme tavırlarını sürdürürlerse, gelecek ay Türkiye'deki vergi mükelleflerinin söz konusu şirketlere reklam vermesi yasaklanacak. Sonra söz konusu şirketlerin internet trafiği önce yüzde 50, sonra da yüzde 90'a kadar daraltılacak!

OYUNLARA HAZIR OLUN
Bu durumdan en çok sosyal medya üzerinden ticaret yapan, para kazananlar etkilenecek. YouTuber'lar, fenomenler bile işsiz kalabilir!
Oysa 'temsilci atama' deyince akla ilk uzlaşma, fikir alışverişi, ortak hareket etmek geliyordu. Şimdi soğuk savaş başladı, algı oyunlarına, manipülasyonlara hazırlıklı olun!

Best'in 'kara defteri'

Manchester United'ın efsane futbolcusu George Best'in onlarca kadının adının, haklarında bazı bilgilerin ve telefon numaralarının bulunduğu defteri İngiltere'de müzayedede 1500 sterline satıldı.

LAF CAMBAZIYDI
2005 yılında hayata veda eden Best'in 'kara defteri' bence ucuza gitmiş! Neden derseniz; sahada muhteşem çalımlar atan Best, saha dışında da tam bir laf cambazıydı ve çapkın kişiliğiyle meşhurdu. O defterde tartışma yaratacak, haber olacak bilgiler, sözler olabilir. Tam bir alfa erkek olan Best'i en iyisi sözleriyle hatırlayalım:
■ "Bana üç kişiyi geçip Liverpool'a 30 metreden gol atma ya da dünya güzeli ile birlikte olma seçeneğini sunsaydınız, çok zor bir seçim olurdu. Neyse ki gözüm arkada kalmayacak, her ikisini de yaşadım."
■ "Paramın yarısını kadınlara, alkole ve arabalara harcadım, kalan kısmı ise boşa harcandı."
■ "Yedi tane Miss World ile yattığım söyleniyor ama rakam yanlıştır. Doğru rakam dörttür. Üçünü reddettim."
■ "Eğer biraz daha tipsiz olsaydım, Pele'nin adı dahi anılmazdı."
■ "1969'da içkiyi ve kadınları bıraktım. Hayatımda geçirdiğim en berbat 20 dakikaydı."

Telefonunuz yavaşlıyor muydu?
Avrupa tüketici hakları kuruluşu Euroconsumer, Apple'a karşı eski iPhone modellerinin kasıtlı yavaşlattığı gerekçesiyle İspanya ve Belçika'da hukuki süreç başlattı. Dava iPhone 6, 6 Plus, 6S ve 6S Plus modellerini kapsıyor.
Apple, yavaşlatmaların 'beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek' amacıyla yapıldığını savunmuştu ama uzmanlar, bunun tüketicileri yeni modellere teşvik etmek için yapıldığını söylüyordu. Nitekim Apple, geçtiğimiz günlerde ABD'de eski telefon modellerini kasıtlı olarak yavaşlatarak tüketicileri mağdur ettiği iddia edilen bir davada 113 milyon dolar ödedi.
Bu tür uluslararası davaları gündeme getirmeye çalışıyorum çünkü Türkiye'de buna benzer davalar nadiren açılıyor. Halbuki bizde aynı ürünler birçok Avrupa ülkesinden daha çok satıldı! Türkiye'deki iPhone kullanıcıları da hakkını aramalı!

İrfan Can haklı çıktı
Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig'e yenilen Başakşehir için maçtaki tek iyi gelişme İrfan Can'ın 'hat-trick' yapmasıydı. Üstelik Can'ın attığı üç gol de muhteşemdi.
Sezon başında adı üç büyüklerle anılan Can, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için Başakşehir'de kaldı. Bu kararın doğru olduğu Leipzig maçında anlaşıldı. Can, Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yaparak piyasa değerini artırdı. Artık üç büyüklerin Can'ı almaya parası yetmez!
Kulüplerimiz Avrupa'daki her maça Süper Lig'den daha çok değer vermeli. Sadece futbolcu pazarlayarak borç batağından kurtulabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA