Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Zeytinliğe AVM yapan çevreciler!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde CHP'li belediye 23 bin metrekare alanda alışveriş merkezi (AVM) yapımı ve işletimi için ihale açıyor.
■ Burhaniyeli çevreciler ihaleden önce "Burada AVM'ye ihtiyaç yok. Bırakın Burhaniye sahil kasabası olarak kalsın" diyor. CHP'li başkanı Ali Kemal Deveciler, "Burada imar değişikliği yapıldı" diyor ve çevrecileri dinlemiyor.
■ İhaleyi de AK Parti'ye olan sevgisiyle tanınan ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses kazanıyor iyi mi? İhale şartnamesine göre 12 bin 200 metrekare peyzaj alanına sahip AVM'de 100 iş yeri, yeme içme, eğlence ve oyun alanları bulunacak. Tatlıses, AVM'nin 23 yıl kullanım hakkına sahip olacak. AVM'nin mülkiyeti daha sonra belediyeye geçecek. Ortada sanki win-win (kazan-kazan) ilişkisi var.



■ Çevreciler ihale aşamasında "Bu projeden sonra imar baskısı olacak. Başka zeytin alanlarının yok olmasına neden olacak" diyor. Belediye başkanı çevrecilere inat bir de tören düzenliyor. Kameralar karşısında gururla Tatlıses gibi tanınmış bir sanatçıya zeytinleri kesme görevini veriyor!
■ Bir yerde iki ağaç kesildi mi ortalığı ayağa kaldıran, çevreye, yeşile duyarlı olduklarını her fırsatta söyleyen CHP'lilerden hiç ses çıkmıyor! Kesilmesin diye ağaçlara kendilerini zincirleyen sosyal medya muhalifleri de üç maymunu oynuyor!



BETONA DOYDUK!
■ Derdim siyasi bir yazı yazmak değil! Deprem toplanma alanlarına rezidansların dikildiğini de gördük! Ülkemizde belediyeyi hangi parti kazanırsa kazansın önce betona yatırım yapıyor. Türkiye'de belediyecilik rant sistemi üzerine kurulmuştur. Sağlam kaldırımlar her sene sökülür, yapılır! Halka faydası dokunmayacak projelere büyük paralar akıtılır.
■ Belediyecilikte muhaliflik yoktur. Muhalif maskesi takan rantçılar da vardır! Rantın partisi olmaz! Türkiye'de her belediye betoncudur! Çünkü en çok para betondan gelir!
■ Büyük şehirlerin tamamı betona doydu! Bari güzelim Ege ve Akdeniz'e sahip çıkalım! Tüm Ege'yi yıllardır CHP'li belediyeler yönetiyor ve muhteşem koylar hızla betona dönüşüyor! 63 bin nüfuslu Burhaniye'nin 100 işyeri olan AVM'ye ihtiyacı var mı Allah aşkına!
■ 81 ilin 67'sinde toplamda 442 AVM yaptık. Avrupa'da en çok AVM Türkiye'de var. Dünyada AVM dönemi bitiyor. Çünkü artık tek tıkla internette alışveriş var. İnsanlar AVM'de ürüne bakıyor sonra internetten ucuza alıyor. AVM'ler zararda ama biz inatla AVM yapıyoruz!
■ Doğaya ihanet eden er geç cezasını çeker! Doğa hatayı affetmez! Son dönemde sel, orman yangını gibi felaketlerin sayısı hızla artıyor. Ancak hâlâ felaketlerden ders çıkarılmıyor! İklim değişikliği hepimizi yutacak, daha çok orman yanacak. Kuraklık ve kıtlık tehlikesi yaklaşıyor.
Bitsin artık bu beton aşkı!

***

SARIŞIN KADIN TAKINTISINA ÇÖZÜM!
■ Nur Viral'in sunduğu 'Hayatta Her Şey Var' programına konuk olan Enerji ve İsim Analisti Önder Özcan'a canlı yayında Suzan adlı bir kadın, eşiyle uyumuna bakmasını istedi.
Artık nasıl bir analiz yaptıysa Özcan, Suzan Hanım'a anında reçeteyi yazdı: "Eşinizin erken yaşlarda sarışın kadın takıntısı olmuş. Bunu takıntı haline getirdiği için kendisini bazı durumlarda geriye doğru çekiyor. Siz bunu aşmak için eşinize düzenli bir şekilde baklava yedireceksiniz. Ama baklavaya İhlas Suresi'ni okuyacaksınız."
Viral, "Hocam baklava ile ne alakası var?" diye sordu. Özcan da "Burada önemli olan İhlas Suresi... Baklavanın da bir etkisi var. Baklava o enerjiyi oluşturacak. Ve takıntısını aşacak..." cevabını verdi.



Benim de hocaya birkaç sorum olacak. Hocam öncelikle baklava cevizli mi fıstıklı mı olacak? Fıstıklı baklavanın kilosu 220 lira oldu! İlla tatlı bir şey olacaksa 'halka' ya da 'lokma'yla idare etsek olmaz mı?
Hocam fazla kızarmış baklava yenilirse sakın Suzan Hanım'ın kocası bu seferde esmerlere takılmasın?
Merak ettim 'Enerji ve İsim Analisti' nasıl olunuyor? Bunun bir okulu, üniversitesi var mı yoksa çıraktan mı yetişiliyor?
Özcan Bey, erken yaşta sarışın kadın takıntısı, baklava ve İhlas Suresi arasında nasıl bir bağ kurabildiniz? Sizin gibiler yüzünden kutsal dinimiz zarar görüyor!
Kabahat sizi ekrana çıkaranda!

***


YUSUF'U KİM İSTEMEDİ?
Bayern Münih, altyapısında yetişen Yusuf Kabadayı ile 2024 yılına kadar sürecek sözleşme imzalandı. 18 yaşındaki santrofor, Bayern'in U19 takımında ve Almanya'nın alt yaş takımlarında forma giyiyor. Bayern'in Yusuf'tan beklentisi yüksek. İkinci takımın iki golcü Motika ve Meier'i satıp Yusuf'a yer açtılar.
Bayern'in Altyapı Yöneticisi Jochen Sauer, "Altyapı ürünü olarak anılmayı hak eden biri varsa, o da Yusuf'tur. O harika bir forvet" dedi.



Şimdi akla ilk gelen soru; Yusuf bizim milli takımda oynar mı? Aslında U15 ve U16'da Türkiye için oynadı. U15'te yedi, maçta dört gol attı ama U16 takımıyla sadece bir maçta forma giydi. Sonra da U18'de Alman Milli Takımı'nı seçti.
Yusuf'a U16'da şans vermeyen teknik direktör kimse bir daha altyapıda çalıştırılmasın!
Yusuf'un milli takımı tekrar değiştirme şansı var ama Bayern kontrat imzalamışken bu çok zor. Elimizdeki kuşu kaçırmışız. Devlet büyüklerimiz devreye girerse, aile üzerinde Yusuf'u belki ikna edebiliriz. En azından bunu denemeliyiz.
Ne de olsa Alman altyapısı bize çalışıyor ama en iyilerini kendilerine seçiyorlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA