Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Zor günlerde birbirimizi anlamalı ve birbirimize yardım etmeliyiz’

Türkiye'nin yerli ve milli bir markası Vakko. 82 yıllık geçmişe sahip olan Vakko'yu dünya markası haline getirmek için büyük çaba harcayan Cem Hakko ile hayata dair ne varsa konuştuk bu hafta. Cem Hakko ile gerçekleştirdiğim söyleşiden çok güzel geri dönüşler aldığımı da belirtmek isterim. Uzun olduğu için ancak bir bölümünü pazartesi günü Günaydın'da yayınlayabildiğimiz söyleşinin geri kalan bölümünü de bugün paylaşmak istiyorum.
Formula 1'in takımları arasında yer alan Red Bull'un Premium moda markası AlphaTauri, Vakkorama mağazalarınızda satışa sunuluyor. Bu iş birliğinden bahseder misiniz?

AlphaTauri, Vakkorama için entresan bir başlangıç oldu. Fonksiyonellik ve estetiğin buluştuğu bir marka. Biliyorsunuz Vakkorama moda, sanat ve sporun buluştuğu genç bir marka ve kendileri gelip Vakkorama'yı seçtiler. Bu iş birliğinden de keyif aldıklarını söylediler. Çünkü Vakkorama dünyasını tanımaya başladılar. Redbull ve Vakkorama çok örtüşen, aynı duyguları olan iki marka. Onlar da ekstrem sporlarla yakından ilgili biz de. Dolayısıyla bu iki markanın birlikte yola çıkması son derece güzel bir olay. Onların tabiriyle AlphaTauri modanın Tesla'sı. Yani çok teknolojik kumaşlardan oluşan son derece koruyucu montlar, dudunlar, pantolonlar, üst giyim yapıyorlar. Teknolojisiyle öne çıkan AlphaTauri, soğuk havada ince bir kumaşla sizi koruyan, sağanak yağmurda bile bir damla su geçirmeyen, fonksiyonellikle estetiğin buluştuğu bir marka. Sanırım bu markanın kıymetini ilerleyen yıllarda daha iyi anlayacağız.

Paylaşım ve dayanışmanın önemini daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz. Siz de destek için Sağlık Bakanlığı'na 3 milyon maske üretimi yapmıştınız. Dayanışma açısından çok önemli bir davranıştı. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Zor günlerde birbirimizi anlamalı ve birbirimize yardım etmeliyiz. Evet o zamanlar bir ihtiyaç vardı ve bir şekilde bu çorbada bizim de tuzumuz olması lazımdı. Hemen gönüllü ekibimizle beraber ne yapıp edip maske üretmeye başladık. Üreten makineleri satın aldık ve üretime hızla başladık. Dolayısıyla seve seve Sağlık Bakanlığı'na 3 milyon maskeyi peyderpey teslim ediyoruz.
Yıllardır birçok başarıya imza atmış bir iş insanısınız. Yeni başlayanlara neler önerirsiniz?
Yeni başlayanlar için hayallerinin arkasından koşmalarını öneririm. Başlamak başarmaktır derim her zaman. Hiçbir şey imkansız değildir; her şey yapılabilir. Fakat yapılması için de çok çalışmak lazım. Fark yaratmak, kalabalıklardan sıyrılmak lazım. Hangi işi yaparsak yapalım detaylarda gizli olan başarıya odaklanmayız. Örneğin, Go-kart'ta 150 kişilik bir yarışta, belki 80 kişiyle aynı saniyeye girer ve saliselerle yarışırsınız. Bu başarıyı elde etmenin tek yolu da çalışmaktır. Konsantre olmak, çalışmak ve tabii ki şans da olması lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA