Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Kulüpler maddi geliri nasıl sağlayacak?

Ligimizin başlamasına az bir süre kalmışken gökyüzü hareketlerinin özellikle de Koç burcunda geri giden Mars Retrosu'nun futbolu genel hatlarıyla sıkıştıracağını önceki yazılarımda siz değerli okurlar için kaleme almıştım. Aslında futboldaki sıkışmaların geneli maddi kaynaklı gibi görünse de gökyüzünün matematiği futbolun gündemi meşgul edecek önemli atılımlar olacağını söylüyor…

MAÇLAR DURABİLİR
Geleneksel medya sağlayıcılarının şifresiz maç verme olanağı bir yana dursun internetten yayın sağlamanın verdiği kolaylıkları hem yayıncı kuruluşlar, hem de kulüpler kullanmak isteyecek. Satürn'ü Akrep burcu olan Bein daha önce de internet alanında önemli yapılanmalarını yapmıştı, ancak ikinci bir pandeminin söz konusu olması özellikle internet yayınlarına olan rağbeti de artıracak. Bu noktada kuruluşlar maddi gelir kaynağı sağlamak adına internet altyapılarını güçlendirmek isteyecek. Türk futbolu teknolojiyi ve yeni medya olanakları doğru kullandığı anda kendisine yeni kapılar açabileceğini fark edeceğini işaret ediyor. 2009'da Satürn-Başak döngüsünde kurulan, spor müsabakalarına dayalı şans oyunları sitesi Misli. com'un Türkiye 2. Lig ve 3. Lig isim haklarını alıp bu alanda lige sponsor olması futbolu kalkındırmak ve kulüplere nakit girdisi sağlamak için çok önemli bir yatırım. Böyle bir yatırımı ilerleyen zamanlarda Süper Lig'de görmek de şaşırtıcı olmaz elbette. Ligin ve kulüplerin maddi atılımlarından bahsetsek de futbolcuları ve kulüp çalışanlarını da unutmamak gerekli, özellikle antrenmanlarda alınan önlemler ve futbolcuların düzenli bir şekilde Covid-19 testi yaptırması hastalık yüzünden müsabakaların durabileceğinin de habercisi… 3 Mayıs 1907 boğa burcu olan Fenerbahçe, tarihinin hisse rekorunu 5 Milyon TL'ye ulaşarak belli bir kesimden takdir toplarken belli bir kesimin de kulis konuşmalarında ana konu olabilir. 'Kulüpler maddi geliri nasıl sağlayacak?' sorusu Kasım'a kadar ülke gündemini meşgul ederken, kulüplerin ve kulüp başkanlarının yaptığı muhasebelere daha net tanıklık edeceğiz. Büyük konuşmalar para üzerine yapılırken, 'Daha önce bu kadar açık hesaplar yapan kulüp başkanları görmedik' diyeceğiz.

ASTRO GÜNDEM

Güneş, geri giden Mars ile 50'lik yapıyor. Dünyada yeni eğitim sistemleri duyurulurken, ülkeler arası aşı savaşları, bilim adamlarının açıklamaları dikkat çekebilir. 16 Haziran 1977'de İkizler döngüsünde kurulan dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi Oracle, teknoloji dünyasında dengeleri değiştirebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA