Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Virüs artışında hayvanların rolü...

2019'un başında ortaya çıkan ve dünyayı amansız bir şekilde etkisi altına alan Covid-19'un kaynağının tam olarak bilinmese de bir yarasadan bulaşıldığı bilgisi ortaya atılmıştı. Birçok araştırmaya göre hayvanların Covid-19 virüsünü insanlara bulaştırma olasılığını düşük görmüş olsa da bu kolayca yabana atılmamalı.
Hayvanlar da aktif birer taşıyıcı mı?
Gün geçtikçe Covid-19 hakkında yeni bilgilere vakıf oluyoruz. Hem bu virüsün yeni mutasyonlar geçirdiğini öğreniyor hem de bununla beraber aşı çalışmalarının hızlandığını biliyoruz. Peki bizimle bu dünyayı paylaşan canlılardan olan hayvanların da aktif bir taşıyıcı olabileceği düşündük mü?
Riske atmaya değmez
Hem ülkemizde hem de dünyada yapılan araştırmaların ortak sonucu, hayvanlardan insanlara direkt bir şekilde virüsün bulaşmadığı yönünde. Yalnızca bir hayvanla temas eden bir kişi Covid-19 virüsünü taşıyorsa ve biz de sonrasında bu hayvana dokunduysak işte o zaman risk grubuna girmişiz demektir. Dolayısıyla hayatlarımızı riske etmekten ve günlerce karantina altında kalıp mental anlamda kendimizi zorlayıcı süreçlerden geçmektense hayvanlarımıza da virüsün yayılması konusunda en az insanlar kadar dikkat etmeliyiz.
Evcil hayvanlarımızın güvenliği ne olacak?
Covid-19 virüsü evcil hayvanlarımızı da yakından ilgilendiriyor. Evlerinde hayvan besleyen kişiler de bu noktada hayvanlarını dışarıya çıkardıktan sonra onları temiz bir şekilde yıkamalı ve veteriner merkezlerinden bakım konusunda detaylıca bilgi almalı. Bunun yanı sıra hayvan sahipleri de en küçük ihtimali bile göz önünde bulundurup dışarıdan eve geldiğinde duş almalı, ellerini dezenfekte etmeden hayvanları ile yakın temasa geçmemeli.
Gelişmeleri zaman gösterecek
Üst solunum yoluyla bulaşan ve gribal enfeksiyonla artışını daha fazla katlayan Covid-19 virüsü hakkında her gün yeni bilgiyle karşılaştığımıza değinmiştim. Bu açıdan yaşantımızdaki önemli alışkanlarımızı değiştirirken hayvanlarımızı da yeni pandemi hayatına uygun bir şekilde muhafaza etmeliyiz. Bu konuda risklerin az olduğu düşünülse de sonradan yapılacak olan detaylı araştırmalar bu durumu değiştirebilir.

ASTRO GÜNDEM
Venüs-Jüpiter ilişkisi, her duyduğumuza inanmamız gerektiğine vurgu yapabilir. 21 Mart 2006'da Satürn - Aslan döngüsünde kurulan Twitter'ın teknik problemleri artarken, kimi ülkelerin Twitter hakkında yeni yaptırımları gündeme gelebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA