Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Kalplerimizin kıskanç tarafı

Yaşamımızda verdiğimiz duygusal tepkilerden sadece birisidir kıskançlık. Duygu bakımından diğer duygulardan ayırır kendisini. Kendimize ait olanı kaybetmek istemeyiz. Ruh eşimizi paylaşamayız kimseyle. Kıskançlığın hayatımızdaki etkilerini, siz değerli okurlarım için kaleme aldım.
Hangi nedenler bizi kıskanç yapar?
Kıskançlık duygusu, doğuştan kazandığımız bir özellik değildir. Sonradan hayatımıza ekleriz kıskançlığı. Yaşadığımız durumların etkisi bizi iter. Peki, bu durumlar neler, hangi durumlarda sevdiklerimizi kıskanırız?
Güven duygusu
Geçmiş tecrübeler
Kaybetme korkusu
Şüphe
Yanlış iletişim
Yukarıda anlattığım duygu durumları, kıskançlık sebeplerinden sadece bazıları. Günümüzden buna en iyi örnek, şu anda yaşadığımız pandemi süreci olabilir. Virüs süreci boyunca hepimiz kendi davranışlarımızı, ister istemez bir kısıtlama içerisine almadık mı? Dışarıdaki sosyal hayatımızı kısıtladık, insanlar ile olan iletişimimizi kısıtladık. Bu durum da aklımıza hep sevdiklerimiz gelmedi mi? O anda akıldan çıkmayan 'Acaba?' soruları kıskançlığımızın temelini oluşturdu.
Kıskançlık sonucunda neler ortaya çıkar?
Pandemiyi yılın başından beri yaşıyoruz. Mart ayında, Çin'de başladı ve sonrasında deyim yerindeyse dünyadaki bütün insanlarını evlerine kilitledi. Belirli şeylerden uzak kalmayı, kısıtlanmayı sevmeyen bir yapıya sahibiz hepimiz. Ayrı kaldığımız zaman özlem duyarız. Bu özlem hissiyatı da yanlış yapmanıza sebep olup kaybettirir.
Sosyal varlık olan bizler için iletişimin önemi anlatmakla bitmez. Ama sağlıklı iletişim sonucunda çoğu sorunun temeline inebilir, sorunu çözebiliriz. Aslında her şey çok basit, sağlıklı iletişim eşittir uzun soluklu ilişkiler. Örnek verip konuyu kapayalım isterseniz. Oluşacak depremlerde ayakta kalmak için temeli sağlam bir şekilde kurmak gerekir.
2021 yılı kıskançlık sürecini nasıl etkileyecek?
Pandeminin etkileri yeni yılda da devam edecek. 2021 yılının ilk yarısında daha çok eve kapanabiliriz. Bu durumda üzerimizde oluşan baskı artabilir, kıskançlık had safhaya çıkabilir. Baş başa kalacak çiftler, birbirine dijital diktatörlük uygulamaya başlayacak ve saflar iyice sıkışacak…

ASTRO
GÜNDEM
Venüs - Chiron ilişkisiyle 2020'nin başladığı gibi bittiğini hissedeceğiz. Hava lojistiğindeki rağbet artarken bu döngüde kazaları da beraberinde getirebilir. Ayrıca birçok ülkenin konsoloslukları dünya gündeminde uzunca yer tutacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA