Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Şimdi Haliç'te müze yapmak için Zaha Hadid'le görüşüyor

MÜZE PROJESİNİ ANITLAR'DAN GEÇİREMEDİ

Merhum Hacı Sabancı'nın kızı olan ve eşi Cengiz Çetindoğan ile birlikte yıllardır bir müze hayali kuran Demet Sabancı Çetindoğan, yıllarca Anıtlar Kurulu'na projesini kabul ettirmeye çalıştı ama olmadı. Tepebaşı'nda hemen Suna Kıraç Vakfı Pera Müzesi'ne yakın Tarhan isimli 7 katlı binayı satın almıştı. Aynı zamanda Pera Müzesi'nin mimarı olan Sinan Genim de bu binayı müze binasına dönüştürmek için bir proje hazırlamıştı. Ancak gel gör ki Genim'in projesi Anıtlar Kurulu'ndan bir türlü onay alamadı. Sonunda öyle bir noktaya gelindi ki Çetindoğan Ailesi bu binadan tümüyle vazgeçti ve şu anda da binayı kiralığa çıkarttı.
Peki müze hayali bitti mi? Bitmiş olamaz. Çünkü ne zaman açık artırma olsa Cengiz Çetindoğan'ın ismi ilk sıralarda yer alır. Çağdaş sanatın en büyük destekçileri arasında Çetindoğan ismine artık sıkça rastlamaya başladık. Yani koleksiyon son sürat oluşturuluyor. İşte bu noktada Demet Sabancı Çetindoğan'a arayışta olup olmadıklarını soruyoruz ve o da sıfırdan yeni bir bina yapmak için harekete geçtiklerini ve Haliç'te yer almak için görüşmeler yaptıklarını söylüyor. Peki projeyi bu kez kim çizecek diye soruyorum ve işte dünyanın en büyük mimarlarından olan ve geçtiğimiz günlerde ünlü Türk mimar Han Tümertekin'in 'Her belediye başkanı şehrinde bir tane onun binasını görmek ister' dediği Iraklı mimar Zaha Hadid'in ismini veriyor. Çetindoğan, henüz görüşmelerin sonlanmadığını ancak müze projesi için Hadid ile görüştüklerini söylüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA