Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

YDA'nın 200 milyonluk tahvil ihracı

Siyaset üretmeden umudunu ekonomik krize bağlayan siyasetçileri hayat her defasında tekzip ediyor. Bu siyasetçiler, şimdi de Rusya'ya yönelik küresel kuşatmanın Türkiye'ye yansımasına umut bağlamış. Ama buradan da bir şey çıkmayacak. Çünkü Türkiye'nin 12 yılda ekonomide attığı adımlar, tüm kuşatmalara, reytincilerin negatif yaklaşımına rağmen dünyada ve de bölgede çekim merkezi olmayı sürdürüyor. Bunun son örneğini Ankara kökenli YDA şirketinin tahvil ihracında gördük.
YDA İnşaat, geçen hafta Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) katılımıyla 200 milyonluk tahvil ihracatı gerçekleştirdi. Bu çok önemli bir adımdı çünkü EBRD dünyada ilk kez yerel bir piyasada, yerel para cinsinden, özel sektör tahviline yatırım yapıp Türkiye'nin ne kadar güvenilir olduğunu gösterdi.
YDA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan sonucu şöyle yorumluyor: "Reel sektörde bugüne dek yapılan en geniş tabanlı tahvil ihraçlarından birini gerçekleştirdik. Bu sadece bizim için değil, ülkemize duyulan güvenin göstergesi olması açısından da büyük önem taşıyor."
Bu tahvil ihracıyla elde edilecek fonlar, havalimanları ve şehir hastaneleri altyapı projelerinin öz kaynak finansmanında kullanılacak. Krize umut bağlayanlara duyurulur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA