Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Yeni Türkiye hikâyesi

Türkiye yepyeni bir hikâye yazmaya başladı.
Yeni Türkiye'nin gerçek hikâyesini...
Demokrasi için canını veren, Suriye benzetmesi yapan emperyalistlere boyun eğmeyen Yeni Türkiye... Üstelik bu hikâyeye toplumun tüm kesimleri ortak olmak istiyor. Herkes demokrasi nöbetinde, herkes yatırım isteğinde...
Bürokrasi yenileniyor; silahlı kuvvetler, emniyet, eğitim, yargı, sağlık kurumları yeniden yapılandırılıyor. Hem halkın hem işadamının özgüveni yerine geldi.
Artık düşman kimsenin şüphe duymayacağı kadar net.
Birbirimizle uğraşmayı bıraktık.
Hainlere bile isteye masa başı haberlerle destek çıkan yabancı medya da, onun yönlendirdiği uluslararası kamuoyu da zihnimizde yerine oturdu.
Bu, ekonomi için bu vakte kadar elde ettiğimiz belki de en iyi fırsat, en iyi iklim olacak.
Günlerdir ekonominin aktörleriyle, hemen hemen her sektörden bu çarkın önemli dişlileriyle konuşuyoruz.
Piyasada panik yok. Umut var.
Ortak ifade şu: "Başımıza gelenlere inanamıyoruz ve çok üzgünüz. Ama bir daha bu duruma izin vermemeliyiz.
Şirketlerimizin ismi değil, Türkiye önemli bizim için. Her türlü fedakârlığı yapacağız."

***
Şimdi iş dünyası yurt dışında Türkiye gerçeğini anlatmak için seferber...
Yabancılarla toplantılar yapan işadamları diyor ki "Darbeye karşı bu duruş, ekonominin temellerinin sağlamlığı, yatırım ortamı, mali disiplin anlatılırken en dikkat çeken unsurlardan biri demokrasi nöbetleri oluyor. Her gece halkın sokaklara çıkıp bir eğlence havasında ülkesine sahip çıkışına büyük ilgi gösteriyorlar. Onları da demokrasi nöbetlerine davet ediyoruz."
***
Yabancı yatırımcı bu yüzden tüm algı operasyonlarına rağmen Türkiye'den çekilmek yerine daha büyük adımlar atmaya hazırlanıyor.

Ulusal varlık fonu ve faizsiz finans enstrümanlarına yönelik atılacak adımlar Türkiye'yi daha da cazip bir ülke haline getirecek. Bugün dünyada 10.5 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan ulusal varlık fonları, Türkiye'nin yeni hikayesi için çok önemli bir kaynak olabilir.
Bu fonların son 5 yılda yüzde 20'nin üzerinde büyüdüğünü de ekleyelim.
Faizsiz finans ise yıllardır anlamsız tartışmalara kurban ettiğimiz ve Batı'ya kaçırdığımız Körfez yatırımlarına ulaşabileceğimiz en önemli köprü... Türkiye kamu eliyle katılım bankası kurarak yatırımcı üzerinde bu yöndeki algıları dağıtmıştı. Şimdi de Körfez'den 3 katılım bankasının önümüzdeki günlerde Türkiye'ye büyük yatırımlar yapacağını duyuyoruz. Çok kısa süre içinde isimleriyle haberlerini de yapma şansımız olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA