Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kadına şiddet insanlığa ihanettir

"Kadına Şiddet İnsanlığa İhanet" temalı film, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı "8 Mart Dünya Kadınlar Günü İstanbul Buluşması"nda ilk kez gösterilmişti. Kamuoyunda oldukça ses getiren filmde birçok ünlü isim yer aldı

Kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek amacıyla, Kürtçe altyazılısı da yapılan 1 dakikalık kısa video Burcu Esmersoy'un "Ben bir insanım" sloganıyla başlıyor. "Ben bir kadınım" diyen Burcu Çetinkaya ve "Ben bir anneyim" diyen milli voleybolcu Neslihan Demir'in mesajlarıyla devam ediyor. Yıldız futbolculardan Galatasaraylı Wesley Sneijder, Beşiktaşlı Demba Ba ve Fenerbahçeli Moussa Sow'un "O benim eşim" diyerek katıldığı video Galatasaraylı milli futbolcu Burak Yılmaz'ın "Bağırma", Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç'in "O Benim kızım", sunucu Esra Erol'un "O benim komşum", Uğur Işılak'ın "O benim kardeşim", Engin Altan Düzyatan'ın "Bağırma", Kenan İmirzalıoğlu'nun "Can yakma", Yılmaz Erdoğan'ın "Etme", Orhan Gencebay'ın, Sev kardeşim sev", Hülya Koçyiğit'in "Ben senim", Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in "Sen bensin" mesajlarıyla devam ediyor. Emine Erdoğan'ın "Biz biriz, kadına şiddete karşıyız" mesajından sonra video, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" mesajıyla son buluyor. Twitter'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi hesabından paylaştığı kamu spotu, 7 bin 100 kişi tarafından retweet yapılırken, 7 bin 700 kez favorilere eklendi. Aynı video Youtube'da da 10 binden fazla kişi tarafından izlendi. Kadına şiddete karşı duyarlılık ve farkındalık yaratmak için hayata geçirilen kamu spotunda yer alan ünlü isimlere görüşlerini sorduk:

HER ŞEY KADININ ESERİ
FATİH TERİM: Atatürk 1923'te, İzmir'de yaptığı bir konuşmasında 'Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğünüz her şey, kadının eseridir' diyerek kadının toplum hayatında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu belirtmiştir. Kamu spotunu çekerken, tabii ki aklımda evlatlarım vardı. Onların sosyal ve toplumsal yaşamın her alanında yer alarak kendilerini ifade edebiliyor olmaları beni çok mutlu ediyor. Kamu spotunda da bahsettiğimiz gibi annemiz, eşimiz, kızımız, kardeşimiz onlar. Kadınların da eşit şartlarda yaşaması ve şiddet mağduru olmaması için elimizden gelen mücadeleyi vermeliyiz.

KADINA SAYGIYI ANNEMDEN ÖĞRENDİM
Orhan GENCEBAY:
Kadın bir bütünün yarısıdır. İki insan bir araya gelir ve bütün ortaya çıkar. Kadın ve erkek bütünün iki eşit parçasıdır. Aralarında hiçbir zaman ast ya da üst olmaz. Ben kadına saygıyı, kadına sevgiyi annemden öğrendim. Kadına el kaldırmak veya şiddet uygulamak aklımın ucundan dahi geçmez. Ben eğer böyle bir şey yaparsam anneme ve tüm insanlığa el kaldırmış olurum.

KADINLARA KARŞI DUYARLILIK ARTIRILMALI
NESLİHAN DEMİR GÜLER:
Böyle bir projede yer almaktan çok gurur duydum. Hem bir Türk kadın sporcu hem de bir anne olarak... Kadınların daha çok saygıyı ve önemi hakkettiğinin arkasında durarak ben de 'Kadına şiddet insanlığa ihanettir' diyorum. Kadınlara anne, kız kardeş, evlat olarak yaklaşılırsa duyarlılık artacaktır. Her kadın değerlidir.

CEZAİ YAPTIRIMLAR ARTIRILMALI
UĞUR IŞILAK: Kadına şiddete karşı olduğum için kadına şiddete hayır diyenler arasında yer aldım. Çok kısa sürede çektik bu videoyu. Kadına şiddet uygulayan kişilerin şiddetle rehabilite edilmesi gerekir. Yaşadığımız toplum ve zamanda kadın olmak zor, adam olmak ondan da zor. Bu konudan sadece kadınlar değil erkekler de muzdarip. Çünkü kadına şiddet uygulayan insan her canlıya şiddet uygulayabilir. Bunun önüne geçilebilmesi için cezai yaptırımların daha caydırıcı olması lazım,

ONLAR BİZİM HER ŞEYİMİZ
DEMBA BA: Kadın... Annemiz, eşimiz, kızımız, kız kardeşimiz... Onlar bizim her şeyimiz... Bu hayatı paylaştığımız en önemli değerler. Onlara en yüksek saygıyı göstermeliyiz. Bu konuda göstermeyenleri de uyarmalıyız.

ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
BURAK YILMAZ: Kadınların her biri bizim annelerimiz, bizim kız kardeşlerimiz ve bizim eşlerimiz. Bizi yetiştiren, bizi hayata hazırlayan, bizimle hayatı paylaşan kişiler. Kadına şiddet kabul edilemez.

KADINLAR EL ÜSTÜNDE TUTULMALI
YUSUF ERDOĞAN: Böyle bir projenin içinde yer almak beni çok gururlandırdı. Kadınlar sadece böyle günlerde değil, her zaman el üstünde tutulmalıdır. Tüm kadınlara bu şekilde hitap etmek ayrı bir gururdur.

KADINLAR ALLAH'IN EMANETİ
MUSA SOW: Böyle sosyal bir anlam içeren bir çekimde yer almak benim için gurur vericiydi. Biz sporcular sahada yaptığımız mücadele kadar toplumun her kesiminde yapılan yanlışlara karışı da mücadele etmeliyiz. Kadınlar bizlere Allah'ın emanetidir. Onlar bizim annelerimizdir. Şiddet dinimizin tamamen yasakladığı bir olay. Hele ki bunu kadına uygulamak asla kabul edilemez.

ŞİDDET ZAYIFLIKTIR
WESLEY SNEIJDER: Şiddetin kime uygulandığının cinsiyeti yok! Kadına karşı şiddet ise güç değil zayıflık göstergesidir. Bu sosyal projede yer aldığım için çok memnunum.

HEPİMİZ BİR BÜTÜNÜN PARÇALARIYIZ
SLAVEN BILIC: Kadınlar özeldir. En yüksek saygıyı hak ediyorlar. Hepimizin hayatında önemli yer tutuyorlar. Kadınlara uygulanan şiddet çok eskiden beri var. El ele verip, bunun mücadelesini birlikte yapmalıyız. Herkes bu konuda ortak bir duyarlılık göstermeli. Çünkü biz bütünün birer parçalarıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA