Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

2020’nin en iyileri geleceği şekillendiriyor

Pandemi döneminde öne çıkan sağlık, eğitim ve e-ticaret yazılımları ile Apple’ın yazılım geliştiricilere verdiği Yılın En İyi Uygulamaları ve Oyunları Ödülleri yakın gelecekteki trendlerle ilişkin ipuçları veriyor. Türkiye’de de en çok sağlık ve e-ticaret uygulamaları öne çıkıyor

Pandemi döneminde elimizden düşürmediğimiz telefon, tablet, bileğimizdeki saat ve TV ekranı uygulamalarla renklendi. Hepimizin gitse de kurtulsak dediği yılda Apple, tüm platformlarda 2020'nin en iyi 15 uygulamasını seçti. Türkiye'de öne çıkan uygulama, aynı zamanda en çok indirilen HES kodu aldığımız Hayat Eve Sığar oldu. Her hafta sonu akıllı telefonumuzun ekranında hangi uygulamada günde kaç saat zaman geçirdiğimizi görüyoruz. Aslında neredeyse bağımlısı haline geldiğimiz bu uygulamaların en çok dikkat çekenleri Apple'ın yılın en iyisi ödülünü almayı başardı.

15 UYGULAMA VE OYUN ÖDÜL ALDI

Hayatımızı daha eğlenceli, daha sağlıklı ve daha verimli geçirmemize sebep olan 15 uygulama ve oyunu geliştiren ekiplerle konuşma ve tanışma şansı yakaladık. Aralarında En İyi Apple TV Oyunu seçilen Dandara'nınki gibi küçük ekipler de vardı, Zoom ve Disney'inki gibi profesyonel ekipler de. Zoom gibi bu yılın çok konuşulan uygulamalarının yanı sıra, daha önce gözümüze çarpmayan ilginç uygulamalarla da tanıştım.

TÜRKİYE'DE SAĞLIK VE ETİCARET

Türkiye'de iOS uygulamalarına bakıldığında e-ticaret ve sağlık öne çıkıyor. E-ticaret önceki yıllarda da etkiliydi. Ancak bu yıl en çok indirilen ilk 20 uygulama arasında daha çok e-ticaret uygulamaları yer alıyor. Pandeminin yol açtığı trend asıl sağlık uygulamalarında ve HES kodu ihtiyacıyla kendini gösterdi. HES kodu aldığımız Hayat Eve Sığar uygulaması ilk sırada yer alırken, e-Nabız uygulaması da 20'nci sıraya yerleşti. Türk Telekom'un sağlık konusundaki girişimlere yatırımları da yine bu dönemde hız kazandı.

En iyi 15
Yılın En iyi iPhone Uygulaması: Wakeout Yılın En İyi iPhone Oyun Uygulaması: Genshin Impact
Yılın En İyi iPad Uygulaması: Zoom Yılın En İyi iPad Oyun Uygulaması: Legends of Runeterra
Yılın En İyi Mac Uygulaması: Fantastical Yılın En İyi Mac Oyunu: Disco Elysium
Yılın En İyi Apple TV Uygulaması: Disney +
Yılın En İyi Apple TV Oyun Uygulaması: Dandara Trials of Fear
Yılın En İyi Apple Watch Uygulaması: Endel Yılın En İyi Apple Arcade Oyunu: Sneaky Sasquatch
Yılın Uygulama Trendi En İyileri: Shine, Explain Everything Whiteboard, Share The Meal, Caribu, Pokemon GO
2020'de Türkiye'de en çok indirilen ücretsiz iOS uygulamaları


Uygulama Trendi En İyisi: Explain Everything Whiteboard


Eğitim konusunda belki de en büyük çabanın gösterildiği yıl oldu. Uzun yıllara dayanan deneyimiyle Explain Everything Whiteboard, sınıf deneyimini yeniden tasarlaması gereken öğretmen ve öğrenciler için bulut tabanlı bir iş birliği aracı sundu. Böylece öğrenci grupları uzaktan projeler üzerinde birlikte çalışmayı sürdürebiliyor. 100'den fazla ülkede kullanılan uygulama pandemi döneminde artan eğitim teknolojisi uygulamalarının harika bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

2020 Uygulama Trendi En İyisi: Share The Meal


Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın sunduğu Share The Meal uygulaması, bugüne kadar 87 milyondan fazla yemeğin paylaşılmasına olanak tanıdı. Tüm dünyada uygulama geliştiricileri yaratıcı enerjilerini kullanıcıların sağlıklı, bilgili ve bağlantılı kalmalarını ve eğlenmelerini sağlamaya yönlendirdiler. Türkiye'de yemeksepeti ile iş birliği yapmayı planlayan Berlin merkezli girişim harika bir işe imza atıyor.

En iyi Apple TV Oyun Uygulaması: Dandara Trials of Fear


En çok heyecan yaratan küçük ama enerjik ekibiyle En İyi Apple TV uygulaması seçilen Dandara oldu. Brezilyalı ekip müthiş bir özveriyle hazırladıkları projenin ödül almasından dolayı çok mutluydu. Fantastik oyun, ekran karşısında heyecanı artırmak üzere tasarlanmış.


2020 En İyi iPad Uygulaması: Zoom



Zoom yetkilileri günde 300 milyon toplantıya ev sahipliği yaparken yakaladığı hızlı büyüme ve başarıyı pandemi dönemindeki gelişmelere borçlu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA