Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Son amiral gemisi hikayelerle yola çıktı

Geniş açı, ultra geniş açı Cine kamera ve Telefoto’dan oluşan Huawei Mate 40 Pro Android, ekosisteminin en güçlü cihazı olarak yılın son günlerinde karşımıza çıktı. Hazır şablonlarıyla içerik üretenlerin hikaye oluşturmasını kolaylaştıran Huawei Mate 40 serisi Türkiye’de de satışa sunuluyor

Pandemi döneminde, gözümüzü alamadığımız akıllı telefonlar içerik üretirken de hayatımızın önemli bir parçası. Her gün daha fazla ekranına baktığımız akıllı telefonlarda işlemci, ekran ve kamera tarafındaki yetenekler içerik üretimine katkı sağlarken yapay zeka teknolojisi zamandan tasarruf etmemizi kolaylaştırıyor. Yılın son günlerinde karşımıza çıkan Huawei'in amiral gemisi telefonu Mate 40 Pro cihazını kısa da olsa deneyimleme şansı bulduk. Telefonun arkasındaki halka tüm kamera, flaş ve sensörlerin yer aldığı bir platform. Yine Leica mühendislerinin deneyimiyle tasarlanan platformda 50 megapiksel Super Sensing geniş açı kamera, 20 megapiksel Ultra Geniş Cine kamera, 12 megapiksel Telefoto kamera yer alıyor. Tüm bu kameralara ve 7X optik yakınlaştırmaya ek olarak, telefonun nesne ya da kişiyi takip eden ve sabitleme sağlayan yapay zeka yetenekleri daha hareketli sahnelerde işinizi kolaylaştırıyor.

KENDİ HİKAYENİ OLUŞTUR

Akıllı telefonla hikaye oluşturmak zor diyenlere yanıldıklarını söylemek için iyi bir sebebimiz var. Önceden hazırlanmış akıllı şablonlarla videolarınızı oluşturmak mümkün. Hikaye modu sayesinde kendinize ait hikayeleri oluşturmak daha kolay. Sosyal medya uygulamalarının yeteneklerine teslim olmadan cihazda işinizi bitirebiliyorsunuz. Kayıt yapıp şablonunuzu seçerek istediğiniz uygulamada oluşturduğunuz hikayeyi paylaşabiliyorsunuz. Yine ultra yavaş çekim modu farklı hikayeler oluşturmak için su damlalarını veya kedinizin zıplamasını ağır çekimle kaydetmenize olanak sağlıyor. Önceki telefonunuzdan Phone Clone uygulamasıyla Android, iOS veya eski Huawei telefonunuzdan verileri aktarmak kolay. Android cihazdan ya da Huawei telefonunuzdan popüler Instagram, Whatsapp gibi uygulamaları aktarıyorsunuz. YouTube uygulamasını tarayıcınızın kısa ekran tuşlarından kullanmak mümkün.

EN GÜÇLÜ İŞLEMCİ

Huawei Mate40 Pro'da kullanılan 5 nanometrelik dünyanın en küçük işlemcisi Kirim 9000, 15.3 trilyon transistör barındırıyor. Bu cihazın verimli, performanslı çalışmasını sağlarken, düşük enerji tüketimine neden oluyor. İşlemci ve modemin daha küçük hacme sığması kameradan pile akıllı telefonun tasarımında önemli avantajlar getiriyor. 5G henüz Türkiye'de testleri başlamış olsa da içerik oluşturanlar için bir gelecek güvencesi olarak karşımıza çıkıyor. 5 nano metrelik Kirin 9000 işlemcisi ile hem kullanıcısını tanıyor hem de önceliklerini bildiği için verimli ve performanslı içerik oluşturmaya katkı sağlıyor.

PİL VE KABLOSUZ ŞARJ



Yerel pek çok uygulamayı, örneğin Türk Telekom'un TV platformu Tivibu Go veya müzik uygulaması Muud'u telefonunuza indirip kullanabiliyorsunuz. Akıllı telefonların bunca yeteneğine karşın pil konusunda gelişmelerin geride kaldığını düşünürüz. Oysa artan anten, sensör ve pil kapasitesi dışında Kirin 9000 işlemci platformu düşük enerji tüketerek pil sorununa çare üretiyor. Ayrıca 4400 mAh pil sizi tüm gün yüksek perfromanslı kullanım şansı sunuyor. Ayrıca kutudan çıkan 66 watt kablolu, 55 watt kablosuz şarj özellikleri acil şarj için zamanın az olduğu anlarda işinize yarıyor.

Haber ya da ürün ararken alternatif var


Android telefonlar için harita ve arama işlemleri için Google neredeyse rakipsizdi. Yandex bu konuda bölgesel olarak başarılar elde etse de küresel bir alternatif bulmak mümkün olmadı. Şimdi Huawei'nin resmi arama motoru Petal Search, Mate40 Pro'ya ön yüklü olarak geliyor. Huawei Petal Search, karşınıza en önemli ve güncel haberleri getiriyor. Böylece en son siyaset, ekonomi, spor veya sizi en çok ilgilendiren diğer konulardan haberdar oluyorsunuz. Önemli olayların net ve sezgisel zaman çizelgesi geniş bir görünüm sağlarken, profesyonel içerik filtreleri haberleri özelleştirmenize ve favori kaynakları seçmenize olanak tanıyor. Huawei Petal Search aynı zamanda ihtiyacınız olan tüm soruları yanıtlayan gelişmiş bir görsel arama aracı olarak da hizmet veriyor. Beğendiğiniz bir sandalye veya televizyon görürseniz, bir fotoğrafını çekip online mağazalarda fiyatını kontrol edebilirsiniz. Huawei Petal Search, hayvanları ve bitki türlerinin fotoğraflarını tanıyarak bilgi buluyor.

Adres bulmak zor değil

Harita konusunda Android platformunda Google neredeyse rakipsizdi. Ancak Çin'in uzay ve uydu teknolojileri konusunda yetenekleri arttıkça bu doğal olarak harita servislerine de ulaştı. Petal Maps, Huawei'nin kaliteli ve kullanışlı haritalama ve gezinme aracı olarak 140'tan fazla ülke ve bölgedeki kullanıcılara konum izleme, harita görüntüleme, yol tarifleri ve gerçek zamanlı trafik güncellemesi gibi özellikler sunuyor. Petal Maps 129 şehirde gerçek zamanlı toplu taşıma güncellemeleri sağlıyor. Yani Çemberlitaş Hamamı, Fenerbahçe Stadı veya adres girdiğinizde size gitmeniz gereken rotayı çıkarıyor. Mate40 Pro kullanıcıları, Petal Maps uygulamasında hareketle Kontrol deneyimini yaşayabilecekler. Örneğin sürücüler, avuç içleriyle ekrana doğru bir 'air press' hareketi yaparak harita görünümleri arasında geçiş yapabilecek ve bu da navigasyonu kolaylaştıracak.

Google olmadan dijital hayat

Önceki telefonunuz Android, Apple iOS veya eski bir Huawei telefonsa Phone Clone kullanılarak herhangi bir telefondan Mate40 Pro'ya uygulama, sistem ayarları, dosya ve fotoğrafların aktarılmasının gösterilmesi, kullanılan uygulamaların aktarılması mümkün. Tüm platformlarda bu uygulama mevcut. Huawei AppGallery'de dünyanın en büyük üçüncü uygulama marketi ve yerel uygulamaları da kullanmak mümkün. Yani bankacılık, e-devlet, müzik, TV platformları, mesajlaşma, e-ticaret gibi popüler yerel uygulamaları Huawei App Gallery üzerinden indirip kullanabiliyorsunuz. Bir kısmı da zaten yüklü olarak geliyor.

Monitörlere de web kamerası yerleşti



Salgın haline gelen Covid-19 virüsü evlere kapatınca iş, okul ve buluşmalar kamera karşısında oldu. Değişen alışkanlıklar monitörlerin tasarımlarını da değiştirmeye başladı. Artık monitörlerin boyu da televizyon kadar geniş ve daha önemlisi yetenekli kameralarla yeniden tasarlanmaya başladı. Philips monitörlerinin marka lisans ortağı MMD, yüksek doğruluk ve netlikte USB C tipi kenetlenme istasyonuna ve Windows Hello™ yüz tanıma için gelişmiş sensörlerle donatılmış bir webcam'e sahip yeni Philips 326P1H 80 cm ve Philips 329P1H monitörlerini (80 cm) piyasaya çıkarmaya başlıyor. Bu monitörler, kesin, doğru rengin kritik önem taşıdığı yüksek performanslı monitörlere ihtiyaç duyan mimarlar, grafik tasarım profesyonelleri, finans operatörleri, mühendislik firmaları ve diğer kuruluşlar için ideal. Yani operatörler evlerden çalışırken bu monitörleri kullanabilecek. Philips 326P1H ve Philips 329P1H monitörleri güç teminine (diz üstü bilgisayarınızı 90 W'a kadar doğrudan şarj edip güç sağlamanıza olanak veren) ve dört USB 3.2 girişine sahip dahili bir USB C tipi docking istasyonuna sahip. Klavye, fare ve RJ-45 Ethernet kablosu gibi çevre birimlerinizin hepsini doğrudan monitörün docking istasyonuna bağlayarak işinizi kolaylaştırın ve kolay, tek kablolu kenetlenmeyi mümkün kılan, ince, çevrilebilir USB-C konektörünün basitliğinin keyfini çıkartın. Philips 326P1H modeli de çoklu yüksek çözünürlüklü ekranları ilk ekranınızdan kişisel bilgisayarınıza tek bir kablo kullanarak, fazladan kablo yayıntısı da olmadan, daisy chain (zincirleme) bağlantı ile bağlamanızı sağlayan DisplayPort çıkışına sahip.

GERÇEK RENKLER ORTADA

Ayrıntı, renk ve yüksek çözünürlük bu monitörler için kilit sözcükler. Philips 326P1H monitörü her ayrıntının görülmesini kolaylaştıran Quad HD (2560 x 1440 piksel) görüntülere sahip. Philips 329P1H ekran ise UltraClear 4K UHD (3840 x 2160) çözünürlük sayesinde, bütün farkı yaratan gerçek hayat gibi bir görüntüleme deneyimi sunuyor. İşte bu görsel özellikler geniş bir yelpazede yer alan profesyonel ihtiyaçlara verilebilecek kusursuz bir yanıt, hem de yalnızca 3D grafik uygulamalar için değil, aynı zamanda ayrıntılı hesap tabloları kullanan finans sektörü için de böyle. Monitörlerde size 178/178 derecelik ekstra geniş görüntüleme açıları sunan bir IPS ekranı bulunuyor, böylece ekranı neredeyse her açıdan görüntülemek ve her zaman renk doğruluğuna sahip olmak mümkün

ELEKTRİK TASARRUFU

Bir önemli özellik de tasarruf ve çevre dostu ürünler. Monitörlerin her ikisinde de kullanıcının ekranın karşısında olup olmadığını tespit eden ve ona göre kullanıcı uzaklaştığında monitörün parlaklığını otomatik olarak düşüren PowerSensor sensörü var, böylece enerji maliyetleri yüzde 80'e kadar tasarruf edilebiliyor. LightSensor ise minimal güç tüketimi ile mükemmel görüntü için ışık koşullarına bağlı olarak görüntünün parlaklığını ayarlıyor. Philips 326P1H monitörü Aralık başından itibaren 592 USD üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyat üzerinden, Philips 329P1H monitörü ise Aralık sonundan itibaren 834 USD üretici tarafından tavsiye edilen fiyatından piyasada bulunabilecek.

Mobil mağazalar pandemide hareketlendi



İsterseniz kişisel el ürünlerinizi isterseniz ünlü markaları sosyal ağlar üzerinden satın almak mümkün. Instagram, Tik Tok gibi rakip platformlara karşılık geliştirdiği kısa videolardan oluşan Reels üzerinden alışveriş yapma özelliğini tüm dünyada kullanıma sunuyor. Pek çok ünlü marka özellikleri kullanmaya başladı. MAC Cosmetics, Revolve, Song of Style by Aimee Song, Rare Beauty ve NBA gibi markalar Reels'da alışveriş özelliğini kullanmaya başlarken, Instagram'ın @ shop hesabı da For the Ages, Centinelle, Kammok, Expedition Subsahara ve Paper & Clay gibi yeni marka ve küçük işletmelerin alışveriş yapılabilen Reels videolarını paylaştı. Alışveriş özellikleri ile uygulamanın neresinde olursa olsun insanların ilham aldığı anda bir şey keşfetmesini ve satın almasını kolaylaştırmayı amaçlayan Instagram, Reels'da alışveriş özelliği ile bir Reels videosundaki ürünlere tıklayarak o ürünleri satın alma, kaydetme veya ürün hakkında daha fazla bilgi alma fırsatı sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA