Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

Tiyatroda terör mü var!

Söz uçar yazı kalır. Cuma günü İzmir merkezli 12 ilde düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınanlar arasında öyle bir isim vardı ki; 2015 yılında hakkında yaptığımız haberler yüzünden bizi belli mahfillerin linç etmeye kalktığını hatırladım. Bizi o dönem faşist ilan edenler, bugün kimin ne olduğunu daha net görmüşlerdir umarım! Yasa dışı örgüt MLKP üyesi olmakla suçlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Orçun Masatçı, bundan 6 yıl önce de Konak Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü yapılmış ve Masatçı'nın daha önce terör örgütü propagandası yapmak suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezası aldığını o dönem Genel Yayın Yönetmeni olduğum Yeni Asır gazetesinde haberleştirmiştik. Bürokrat olduğu halde o yıllarda tüm sokak eylemlerinde aktif rol alan Masatçı, Kobani'deki çatışmalarda ölen PYD militanları için yardım kampanyalarına katılmış ve belediyenin olanaklarını kullanarak düzenlediği gecede "Biji Berxwedana Kobane" (Yaşasın Kobane Direnişi) sloganları atılmıştı.

Konak Belediyesi'nin sponsor olduğu ve Masatçı'nın düzenlediği gece; Dev-Yol kurucuları anısına saygı duruşuyla başlamıştı. Aynı etkinlikte ilginç olan bir başka detay, dönemin CHP İzmir İl Başkanı'nın değil, dönemin HDP İl Başkanı Cahit Uğur'un açılış konuşmasını yapmasıydı. Cuma günkü terör operasyonunda gözaltına alınanlar arasında yer alan ve bugün Büyükşehir Belediyesi'nin Tiyatro Koordinatörü olan Orçun Masatçı, 2015 yılında Kobani olaylarına sadece belediye imkanlarını kullanarak düzenlediği gecelerle destek vermedi. Sosyal medya mesajlarında da aynen şu twiti paylaştı: "Evet savaşacağız! Kanımızla, alın terimizle semirmeyin diye, tezkereye evet diyen ellerinizi kırana dek yakacağız sokakları!"

***

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz


ŞUŞA'DA OKUL DEMEK...

"Eğitim ve öğretim bir milletin istikbal sancağıdır. Bu sancağın varlığı nesillerin şuurla yetişip ahlakla donanmasını temin edecektir. Özellikle ifade ediyorum; Şuşa'nın susadığı eğitim ve öğretime destek vermek bizim fikir ve inanç vecibemizdir." Bu sözler; Türk kültürünün ve Türk tarihinin en simge şehirlerinden biri olan Şuşa'ya ilkokul yaptırma kararını (Başkan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev'in de onayıyla) açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait. Azerbaycan'ın Karabağ işgalinden kurtarılan tarihi Şuşa şehrine yapılacak dokuz derslikli okul için Ülkü Ocakları'na talimat veren Bahçeli, okula çok özel bir ismin verileceğini de söyledi: Azerbaycan Ulusal Marşının Şuşa doğumlu bestecisi; Üzeyir Hacıbeyli...Geleceği şekillendirecek olan insan ve onun sahip olduğu bilgi ve donanım için atılacak her adımın önemi ortada. Dost ve kardeş Azerbaycan'ın hem stratejik hem tarihsel-kültürel değeri olan Şuşa'daki çocuklarımızın milli bilinçle şekillendirilmesi hem de başkalarının hayatlarına katkıda bulunması için yapılacak bu eğitim yuvası, 28 yıl sonra kazanılan zafer kadar önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA